≫ 

ABA liga zvanično potvrdila drastičnu kaznu za Zvezdu, na tapetu je i Partizan!

A kažnjena je i Budućnost, doduše novčano

  • 16
KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je sa dve utakmice pred praznim tribinama u ABA ligi, kao i sa još tri na kojima će ulaz imati žene i deca do 14 godina, zbog incidenata u majstorici finala protiv podgoričke Budućnosti.

Novi šampion na Jadranu dobio je najveću kaznu u istoriji regionalnog takmičenja sa čak 82.500 evra u nizu ispada poput loše organizacije meča, saopštenja u medijima i štete ugleda ABA lige, navodi se na sajtu takmičenja.

Sankcionisana je i Budućnost sa ukupno 42.000 evra, takođe zbog slabe organizacije, četvrte utakmice protiv Crvene zvezde, kao i njen doskorašnji trener Jasmin Repeša sa 3.300 jer se nije pojavio na obaveznoj konferenciji za medije posle finala.

Foto: Marko Jovanović

Bez kazne nije prošao ni Partizan, koji će morati da plati 24.000 evra iz istih razloga kao Crvena zvezda, nakon mečeva u polufinalnoj seriji protiv večitog rivala.

Na kraju i preostali polufinalista, zagrebačka Cedevita, kažnjen je sa 2.600 zbog loše organizacije.

Iz ABA lige je saopšteno da su pojedini diciplinski postupci u toku i da će javnost uskoro biti obaveštena.

>>> Barselona je u trećem meču doživela debakl od Efesa, i večeras (21.00) ima priliku da se popravi. U suprotnom, priča je gotova. Kvota na keca je 1,50, a na novu dvojku 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Efes.

>>> Kvota da će CSKA večeras od 20.30 završiti posao i da će obezbediti plasman na Fajnal for koji se igra baš u Baskonijinoj dvorani je 1,70, dok je kvota na keca 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Baskonija - CSKA.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    26. april 2019 | 11:52

    A Buducnost, inicijator svega? Kakva smejurija od kazni. Da mogu ugasili bi Zvezdu ali pusta zelja. Napred Zvezdo zgazi ih sve!!!

  • Dak

    26. april 2019 | 12:31

    Znaci u pravu je Covic.Aba ligom se upravlja iz Podgorice.

  • *

    26. april 2019 | 12:06

    Значи трећа утакмица је била ОК, јел због татиних синова и виђенијих чиновника?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA