Kokoškov "povukao nogu" za Evropljane: Jasikevičijusa za mesto trenera traži finalista NBA lige

Šaras tragom Kokoškova u NBA?

  • 0

Generalni menadžer Klivlend Kavalirsa Kobi Altman zainteresovan je da na mesto trenera kluba dovede Šarunasa Jasikevičijusa.

Sadašnji strateg Žalgirisa je litvanski tim dvaput u prethodne dve sezone vodio do doigravanja u Evroligi, a prošle sezone i do Fajnal fora u Beogradu.

Njih dvojica su razgovarali posle utakmice Žalgirisa protiv Fenerbahčea u plejofu EL, u kom je Fener prošao do Fajnal fora.

- Lepo je biti u ovoj hali jer je atmosfera izvanredna, a sad... da li hoćemo nešto od Žalgirisa, to već ne smem da otkrijem. Možda, videćemo šta možemo da uradimo - rekao je Altman novinarima.

Kako javlja litvanski Delfi, Altman i Šaras su već neko vreme u kontaktima, a Kavsi su bez trenera dve nedelje unazad od kada su se rastali od Lerija Drua.

Pitanje je koliko bi Jasikevičijus mogao da pomogne prošlogodišnjem finalisti NBA lige jer je odlaskom Lebrona Džejmsa i još nekoliko igrača, Klivlend postao jedan od najgorih timova lige.

Jasikevičijus je malo "smirio strasti" na priče o odlasku tvrdnjom da bi trebalo da se desi nešto čudesno da bi otišao iz Kaunasa.

- Biće teško izbaciti me odavde, možda će biti potrebno da me šutnu sa obe noge kroz vrata. Život trenera nije lak i to sam shvatio tokom boravka ovde za kratko vreme. Za mene kao trenera su veoma važni ljudi koji me podržavaju - rekao je Šaras.

Pored njega, Džej Bi Bikerstaf se takođe navodi kao jedan od kandidata za mesto trenera Kavsa. Da podsetimo, Igor Kokoškov je prošle godine postao prvi Evropljanin koji je kao glavni trener vodio NBA tim.

Kokoškov je nedavno otpušten iz Finiks Sansa koji su poput Klivlenda jedan od najlošijih timova lige.

VIDEO - Željko Obradović: Najveći prtisak mi je gde da vodim Jasikevičijusa na piće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA