≫ 

Nije više predsednikov sin, sad je Filip Čović: Zvezdin junak finala otkrio da ga je mama Vesna odgovarala od povratka među crveno-bele

Bajkovita sezona je iza plejmejkera Zvezde, za nju se sam izborio

  • 13
Filip Čović Foto: Marko Jovanović

Zvezdina sezona krunisana još jednim ABA peharom, ostaće upamćena po igračkom pečatu Filipa Čovića.

Iskusni plejmejker sa sebe je konačno skinuo etiketu "tatinog sina", profilisao se u Tomićevog džokera koji je hrabro, kad niko nije, preuzimao na sebe u "stani-pani" situacijama protiv Partizana i Budućnosti, konačno je pokazao i dokazao svima - da ima kvalitet za Zvezdu.

Trebalo je "samo" da izdrži rafal odgovaranja od toga da ponovo obuče crveno-beli dres. Mnogi su bili protiv toga da opet zaigra u Zvezdi, među njima i majka Vesna, no Filip je verovao svom instinktu - ovaj put će, uprkos svemu, uspeti.

- Filipe, šta ti treba da ponovo prolaziš sve to? - u kontri je bila Vesna Čović letos od namere sina da nastavi sa Zvezdom.

Pamte svi, pamti najviše porodica Čović Filipov prvi mandat u klubu i fijasko posle kojeg je svoje mesto pod suncem tražio van radara strogog navijačkog oka zvezdaša, u FMP Železniku.

- Istina. Nije mi to samo ona (majka) rekla, već svi u porodici, kao i najbliži prijatelji koje takođe smatram svojom porodicom - seća se Filip u razgovoru za Večernje novosti.

Filip Čović bio je jedan od glavnih aduta trenera Tomića u ABA ligi Foto: Marko Jovanović

Iz Zvezde su ga oterali zvižduci, a bajkovita sezona završila se ovacijama u njegovo ime.

- Zbog svega što se dešavalo u mom prvom mandatu u Zvezdi, mislili su da to može da se ponovi zbog prezimena koje nosim i činjenice da je moj otac predsednik kluba - kaže Čović o izazovima koji su bili veliki posle odluke da bdue deo Tomičevog ima.

Bilo je mnogo sumnji, pesimizma u tim sa Čovićem kao drugim plejmejkerom.

- Prethodnih godina, kad god se povela ta priča, govorio sam da nema ništa od toga. Letos, nakon što sam odigrao završnicu sezone u Zvezdi, imao sam želju da nastavim. Niko nije mogao da me odgovori. Imao sam svoj cilj, koji se poklapao sa timskim ciljem porvatka u Evroligu. Prosto, bio sam siguran u sebe - poentirao je "FČ3".

VIDEO: Filip Čović o incidentima protiv Budućnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    27. april 2019 | 10:46

    Повратиле су га изузетне партије против расходованих са најскупљим тренером, добио на самопоуздању па пролазио кроз њих као кроз швајцарски сир, пунио их тројкама, асистирао...али треба нам још један плеј за ЕЛ.

  • Milos

    27. april 2019 | 11:36

    On dosta dugo igra ABA takmičenje i stasao je u odlicnog pleja i svojom borbenoscu i zalaganjem preporučio sebe u najboljem svetlu!......bravo Filipe!

  • Ja...RS

    27. april 2019 | 11:49

    Mogu samo da ga mrze i ovi nasi i protivnici,zacepio je usta svima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA