≫ 

Repeša je psovao naše novinare, Šebek je svetica koja bi da iseli Srbe iz CG, a Riversa su pogodili šlajmarom: Čović o finalu i zašto Filip više nije "Nebojšin sin"

Incidenti u Beogradu su trajali deset minuta, a u Podgorici od cela tri sata, rekao je Čović

  • 48
Nebojša Čović Foto: Marko Jovanović

Predsednik Upravnog odbora košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović pričao je o finalu ABA lige između kluba sa Malog Kalemegdana i podgoričke Budućnosti.

Napomenuo je da su Crnogorci još prošle godine napali igrače crveno-belih i da je tada sve počelo, a kulminiralo je incidentima u Morači tokom treće utakmice finala i pred peti meč u Beogradu.

- Dobili su prvu utakmicu, izgubili drugu u Beogradu. Mi smo tad u Podgorici od aerodroma do hotela voženi sat vremena. Kad smo stigli u hotel, naši igrači su otišli na večeru i bili su napadnuti. Bilo je prozivanja Alena Omića koji je posle toga otišao u Budućnost da igra. Prešli smo preko toga... Ustaljen vatromet noću, topovski udari, pokušaj buđenja ekipe i pritisak u hotelu raznih likova koji vas mrko gledaju, ništa drugo ne rade. A onda dođu i kažu da je u Podgorici prošle godine sve bilo u redu. Da li je u redu da se skandira: Alene Turčine, pa onda onaj drugi deo. Pa onda: ti si Zvezdin četnik, Alene. Bacali su svinjske nogice... Ove godine su rušili zaštitnu ogradu i tako dalje - rekao je Čović u emisiji Pravac na Pink Info 3 kanalu.

On je napomenuo da su vinovnici nereda u Podgorici i prošle i ove godini bili isti ljudi Zoran Lazović i Duško Golubović.

Foto: Hepi TV

- Njima se pridružio i Aleksandar Mijailović koji je napao (Branka) Lazića kapitena i Filipa Sunturlića, direktora kluba. Inače, on je u Mega Bemaksu glavni finansijer. To su neke stvari koje su dodatno iritirale javnost u Beogradu, koja je već iziritirana prošlogodišnjim finalom.

Čović je napomenuo da je i u Beogradu bilo skandiranja kojima nije mesto na tribinama Pionira, ali da je gore bilo u Podgorici.

- Čović i ja nismo naivni ljudi. Neko se sistematično pobrinuo za nas od kada smo došli do kada smo otišli iz Podgorice - rekao je Saša Vlaisavljević, član uprave Zvezde.

On tvrdi da je i Branislav Baćović, koji je bio u delegaciji, dobio udarac u bubreg.

Foto: MN Press

- Bili smo u potkovici. Pola metra od mene ispred su bili njihovi huligani koji su nas pljuvali četrdeset minuta - dodao je Vlaisavljević.

Čović je objasnio da su u prve dve utakmice u Beogradu uslovi za igru bili veoma prihvatljivi.

- Repeša posle druge utakmice u Beogradu psuje naše novinare i neće da izađe na konferenciju za štampu. Pazite, izgubio je 38 razlike. Neukusno je da bilo koji trener kada izgubi toliko priča o atmosferi i ne znam čemu. Pričaj čoveče o tome kako ti tim igra. Šalje pomoćnog trenera. U svlačionicu ulazi Bokan koji mu daje instrukcije šta da kaže da je to linč, ovako, onako - kaže Čović.

Foto: Marko Jovanović

Vlaisavljević je ukazao da Zvezda u Podgorici nije imala problema s navijačkom grupom Varvara nego sa "nekim drugim strukturama".

Među ljudima koje su bili na parketu kad su napadnuti igrači Zvezde bili su Miroslav Miro Nedović, Amar Nuhodžić (sin ministra unutrašnjih poslova CG), Miloš Golubović (sin predsednika Privredne komore CG), jedan od napadača je i Marko Lazović, koji je zaposlen u policiji CG, ukazao je predsednik UO Zvezde.

- Pitali su nas: đe vam je predsednik? Policija me je pet puta pitala gde je. On se čekao i ja mislim da mu je život bio ugrožen - kaže Vlaisavljević i dodaje da u svlačionici crveno-belih nije bilo ni vode.

- Vidite, na njihovim medijima se vrti jedan trenutak izvučen iz konteksta, kad Neša Ilić prilazi navijačima i kaže: Molim vas nemojte da nasednete na provokacije čekajte na četvrtu četvrtinu. Oni to pokušavaju da stave u kontekst da smo mi nešto organizovali. Ne, nismo. Mi smo odmah stavili Žandarmeriju iza njihovih klupa, isekli smo navijače i tu je sedio ovaj njihov Jokić na led displeju bez ikakvih problema - kaže Čović.

Foto: Marko Jovanović

- To se prošle godine kao desilo kao jer smo mi kompleksaši pa ne možemo sebi da dozvolimo da klub iz male Crne Gore kakav je Budućnost bude u Evroligi. Pa ja bih prvi čestitao, oni nama nisu i čestitali smo pored svega, znači nemam problem sa tim.

- Puštaju tu Ivanu Šebek koja isto ne izlazi iz Beograda, vrzma se tu po Dajrekt mediju. Svetica i njoj je ugrožena bezbednost. Sticajem okolnosti je radila i na Pinku i koštalo vas je to čini mi se za osam emisija neki argument oko 80.000 evra. Bila je dobra sa Rankom Krivokapićem pa više nije i udara po njemu. Novinarka koja izjavljuje: Srbi, iselite se iz Crne Gore. Nemoj da dira nikoga i da napada.

Čović kaže da je sve u Podgorici bilo naručena likvidacija sporta i kaže ironično da su "Srbi valjda krivi i za kišu". Jedan od junaka finala bio je i njegov sin Filip. Stariji Čović kaže da mu je drago što će sad on biti poznat kao Filipov otac, a ne da će Filip biti poznat kao predsednikov sin.

- Moja deca nemaju protekciju. Fino su vaspitani, nemaju kladionice, kockarnice, ne troše za veče ne znam koliko i ne znam šta. Tako se i Filip borio i od večeras nije on moj sin, nego sam ja njegov otac - naglasio je.

Foto: Marko Jovanović

Prozvao je i Partizan i nadovezao se na izjavu predsednika crno-belih Ostoje Mijailovića koji je rekao da nikad ne bi bio deo onakvog finala ABA lige, sve i da Partizan ne osvoji nikad ništa.

- I nije samo Filip, Zvezda je izgurala veliki broj mladih domaćih igrača. Nestvarno deluju izjave da nema domaćih igrača. Kada Zvezda ima i kada Zvezda osvaja, ništa ne valja u košarci. Kad pobeđuje u Evroligi, nikad slabija Evroliga, u ABA ligi isto. Sve do priče da ljudi, koji su pre 20 dana kažnjeni sa 22 hiljade evra, kačili su ogromne transparente, pljuvali, vređali, kažu da nikad ne bi učestvovali u ovome, džaba ti trofej - kaže Čović.

Kej Si Rivers, Bili Beron, Majkl Odžo i ostali stranci su bili šokirani dešavanjima iz Morače, a ista su iznenadila i neke od srpskih košarkaša.

- Rivers, čovek izvodi aut ide šlajmara u glavu. Baca loptu, ono se cedi. Ne može da veruje šta ga je snašlo. Odžo nije znao gde se nalazi. Simanić nije igrao četvrtu utakmicu jer se potpuno isključio - kazao je Čović.

Da podsetimo, Zvezda je finalnu seriju posle svega dobila 3-2 u seriji, a majstorica je odigrana u Beogradu i crveno-beli su slavili 97:54.

VIDEO - Čović sišao među navijače i smirivao ih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Www

    27. april 2019 | 23:01

    Tako je covke samo tovari dusmane...

  • Aleksandar

    28. april 2019 | 06:12

    Samo peglaj Nebojsa Covicu, nijedan od imenovanih nije, niti realno i moze da opovrgne sta si izjavio. Ni sada, u vezi ovih desavanja ni pre nekoliko godina, kada je tekodje bila situacija.. tada je ugasen partizan, sada Buducnost.. I jedni i drugi su u igrace ulozili vise novca od Zvezde, spremali se za zavrsnicu..pocepali smo ih sve.. Hvala ti Nebojsa Covicu jer se najsrcanije moguce boris za Zvezdu, ja sam na ulici, i rizikujem, sa bracom, i srecan sam, jer sam u ekipi koja resava vec vise od 20 godina-Idemo Cigani.. Tebi hvala veliko i najvece jer preuzimas onu drugu tezinu, i pobedjujes, kao i mi. HVALA! Ti gazi neprijatelje Zvezde i Srbije na tvom terenu a mi cemo na nasem. Idemo bre

  • drasko

    27. april 2019 | 23:52

    Sve 100 posto tačno Od Triglava do Djevdjelije svima smeta jaka Zvezda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA