≫ 

Čudi me kako publika nije otišla kući da pije vino, igrali smo antikošarku: Popovič posle poraza jednom rečju prokomentarisao Nikolu Jokića (VIDEO)

Pop nije bio impresioniran prvim poluvremenom u Pepsi centru

  • 0

Trener San Antonio Sparsa Greg Popovič zadovoljan je sezonom u kojoj je za njegov tim bilo uspona i padova, razočaran je zbog ispadanja u prvom kolu plejofa, ali na neki način i srećan zbog ekipe Nagetsa.

Košarkaši Denver Nagetsa prošli su u polufinale Zapada NBA lige pobedom u sedmoj utakmici nad San Antoniom 90:86 posle veoma zanimljive serije u kojoj je Denver trijumfovao "na mišiće".

- Dobro su odradili posao, držali su se zajedno. Igrali su sa drugim timom na Zapadu, jedanaest puta i skor je 5-6 u njihovu korist. Dobro su radili s obzirom na to da pre ove sezone nisu odigrali ni minut zajedno.

Neki od klinaca su se razvijali u G-ligi i napredovali tokom sezone i mislim da su brzo naučili novi sistem. Uvek je razočarenje kad izgubite, ali morate da čestitate Nagetsima.

Majkl Meloun je dobro obavio posao, on i GM Tim Koneli su okupili dobru grupu koja već nekoliko godina igra zajedno i to se pokazuje. Postoji razlog zašto su drugi na Zapadu - rekao je Popovič na konferenciji posle utakmice u Koloradu.

- Večeraas nije bilo naše veče. Oba tima su u prvom poluvremenu igrala lošu košarku i čudilo me je što su ljudi ostali u hali. Možda su mogli da odu kući, popiju čašu vina i gledaju na televiziji.

Ali postalo je bolje. Najbolje za nas je što smo zadržali priključak. Igrali smo agresivno četvrtinu i po, ali ne i preostale dve i po. Na kraju smo ipak uspeli i to je bila košarkaška utakmica.

Drago  mi je što smo imali šansu, ali mi je na kraju drago zbog Denvera na neki čudan način - istakao je Popovič.

Upitan da prokomentariše igru Nikole Jokića, odgovorio je da je rano porediti Srbina sa Timom Dankanom i uzvratio kontrapitanjem.

- Jeste li bili ranije na konferencijama, rekao sam već deset puta i neću da vam pišem vest, pitajte nekog od kolega ovde. On (Jokić) je neverovatan. Neverovatan. Dovoljno je to reći - kaže Popovič.

Objasnio je da će sledeće godine tim biti drugačiji jer će se vratiti najbolji defanzivac Dižonte Marej, Derik Vajt je napredovao, kao i Brin Forbs. Konkurencija će ipak biti veoma jaka, zaključio je Pop.

VIDEO - Greg Popović voli Srbiju ali ne voli da ga po zemlji vozi Paspalj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA