≫ 

Ne možemo da zaustavimo Jokića, snalažljiv je, ali moramo da mu otežamo: Lilard otkrio razloge poraza i zašto je Denver mnogo opasniji od Oklahome (VIDEO)

Jokić je bio prava zver koju će Portland morati bolje da iskontroliše

  • 0

Igračima Portland Trejlblejzersa Dejmijanu Lilardu i Enesu Kanteru pomešana su osećanja posle prve utakmice polufinala plejofa Zapada. Iako su obojica odigrala dobro, tim je poražen.

Denver Nagetsi su slavili u svom Pepsi centru 121:113, u meču u kom je Lilard ubacio 39 poena, a Nikola Jokić 37. Kanter je postigao 26 koševa uz sedam skokova.

- Ne mogu da igram kako bih hteo, a ovo je plejof, pobedi ili idi kući. Nisam imao drugi izbor pošto su mi saigrači verovali i morao sam da uradim sve što sam mogao da budem sa njima - rekao je Kanter.

Njegov saigrač i bek Lilard okarakterisao je Denver kao ekipu koja posebno dobro igra kod kuće i da igra veoma brzo. Pored toga, istakao je da Nagetsi drugačije prednosti i prioritete u odnosu na Oklahomu koju su pobedili u prvoj rundi.

- Denver ima bolje šutere i ima igrača u sredini koji sve to organizuje. Prioritet ovog tima je da se lopta kreće, da pronađu pravog čoveka u otvorenoj poziciji, da utrčavaju u reket i to je mnogo kretanja. Morate to da poštujete jer oni tako više proizvode dobrih šuteva, a otežavaju vama - kazao je Lilard.

Osvrnuo se i potom i na pojedinačno najveću pretnju tima iz Kolorada - Jokića.

- Sjajan igrač, ne možete potpuno da ga zaustavite, ali morate da mu otežate. Mora da oseti igrače pored sebe, treba da igramo posebno čvrsto na njemu, ali i da ga udaljimo od obruča jer stalno hvata ofanzivne skokove posle šuteva, a svi znamo da je pogodak iz odbojke tu na obruču uvek lakši nego šut. Radi mnogo malih stvari jer ne zavisi od atletskih sposobnosti i brzine. Snalažljiv je. Kad se malo opustite, on hvata skokove, slobodna bacanja i koševe. Moramo bolje nego u prvoj utakmici - objasnio je Lilard.

Pohvalio je i svog saigrača Enesa Kantera koji je odigrao odlično uprkos povredi ramena i izrazio žaljenje što nije na terenu bilo i Jusufa Nurkića koji je ranije polomio nogu i neće ga biti do sledeće sezone. Naredna utakmica polufinala plejofa između Denvera i Portlanda je drugog maja.

VIDEO: Ko su Srbi koji su obeležili NBA Ol-star?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA