≫ 

Durent "počupao bradu" Hardenu, Voriorsi odbranili domaći teren! (VIDEO)

Aktuelni šampioni NBA lige sada vode sa 2:0 u polufinalu Zapada

  • 1
Kevin Durent zaustavlja Džejmsa Hardena pod košem; Foto: AP/Tanjug

Golden Stejt je sačuvao domaći teren u polufinalnoj seriji protiv Hjustona u prve dve utakmice, pa sada vode sa 2:0 pred nastavak serije u Teksasu. Aktuelni šampioni su slavili sa 115:109 u novoj sjajnoj večeri za Kevina Durenta, koji je postigao 29 poena (uz pet skokova i četiri asistencije).

Isto toliko na drugoj strani imao je i Džejms Harden, ali su Voriorsi imali više raspoloženih igrača i na kraju su slavili u uzbudljivoj utakmici.

Pored Durenta, istakli su se Klej Tompson sa 21, Stef Kari sa 20, kao i Andre Iguadala sa 16 i Drejmond Grin sa 15 poena (uz 12 skokova i 7 asistencija).

U redovima Hjustona niko sem Hardena nije imao više od 20 postignutih poena. Dvocifreni su bili Pol (18), Gordon (15) Kapela (14), Rivers (14) i Taker (13).

Harden u duelu sa Iguadalom i Tompsonom; Foto: AP/Tanjug

To nije bilo dovoljno za izjednačenje u seriji, pa će "Bradonja" i ekipa biti na velikom iskušenju na domaćem terenu u nastavku polufinala Zapada.

Golden Stejt je od starta napravio dvocifrenu razliku, koju je čuvao tokom većeg dela prvog poluvremena. Ona je u nekoliko navrata išla i do maksimalnih 15 poena.

Hjuston je u nekoliko navrata uspeo da se primakne na tri poena zaostatka, ali je zatim usledila konačna serija Golden Stejta, koji se očas posla vratio na +10, pa je u nastavku meča Hjuston samo uspeo da smanji rezultatski zaostatak.

Naredni meč na programu je 5. maja od 02:30 u Hjustonu.

U drugoj utakmici polufinalne serije na Istoku Milvoki je savladao Boston 123:102 i poravnao na 1:1 u seriji.

VIDEO: Ubitačna trojka pa monstruozno zakucavanje Džejmsa Hardena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    1. maj 2019 | 11:49

    Uuuuu a Harden opasno igra odbranu i malo dete može da zakuca preko njega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA