Bulut draftovan među "NBA zveri"! Najbolji srpski basketaš pred izazovom karijere, igraće u timu sa Partizanovim "dželatom" iz Pariza

Prvi put u sve popularnijoj "Big3" ligi igraće i jedan Srbin

  • 0

Treću godinu zaredom američka basket liga "Big3" okuplja sve veći broj navijača, poklonika, samim tim i sponzora, a noćas je i za Srbiju bio važan datum, jer je na draftu, kao 24. pik treće runde, izabran Dušan Bulut

On će igrati za ekipu "Ball Hogs" čiji je kapiten nekadašnji igrač Bostona Brajan Skalabrini, a zamenici su mu Džoš Čildres, te Dešon Stivenson koji je najveći deo karijere proveo igrajući za Vašington.

Čildres je dobro poznat ovdašnjoj javnosti, igrao je za Olimpijakos u sezoni kada su Atinjani na fajnal-foru u Parizu upravo poenima Čildresa u poslednjoj sekundi, eliminisali u polufinalu Vujoševićev Partizan. 

Što se tiče Buluta, njemu se ostvarila želja da se oproba u sve popularnijem takmičenju, među "ubicama", kako je u razgovoru za Telegraf opisao neka od najvećih imena sa kojima će se susresti u SAD.

- Izabran sam da dođem na Draft Big 3 lige, veoma sam ponosan zbog toga. Draft nikad nije bio jači u ovoj kratkoj istoriji ove lige, tako da jedva čekam ovaj izazov - rekao je nadvno Bulut.

Bulutov tim je pre Srbina angažovao iskusnog Vila Mekdonalda, a onda i eks šutera Hjustona i Sakramenta Džermejna Tejlora.

Vrlo je jednostavno objasniti sve veću popularnost koju uživa "Big3" liga u SAD. Sam osnivač je priča za sebe, čuveni reper Ajs Kjub je glavni inicijator i realizator ideje, koja je odmah naišla na odličan prijem posebno kod eks zvedza NBA željnih dobrog basketa, od kojih su se neki još u prvoj sezoni aktivno uključili.

I ove sezone biće nekoliko vrlo interesantnih imena, poput Džejsona Ričardsona, Džermejna O’Nila, Karlosa Arojoa, Džejsona Terija, Korija Magetija, Drua Gudena, tu je i prerano penzionisani Greg Oden, kao i nesuđeno pojačanje Zadra Glen Dejvis, te kontroverzni Gilbert Arinas...

Komesar lige je legendarni Klajd Dreksler.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA