≫ 

Navijači Partizana su me pogodili stolicom, kasno sam počeo da trčim: Bivši košarkaš Zvezde prisetio se derbija sa crno-belima!

Šilb je iz svog ugla opisao atmosferu sa derbija

  • 1

Bivši košarkaš Crvene zvezde Blejk Šilb , iako skoro 5 godina van kluba, dobro pamti kako mu je bilo u Beogradu, a posebno je istakao utakmice sa Partizanom. 

Kako prenosi Bebasket.fr, Šilb, koji je nosio dres Zvezde u sezoni 2013/2014 prisetio se derbija u kojem su ga gađali stolicom.

- Pogodili su me stolicom u mom prvom derbiju protiv Partizana 2013. godine. Imali su u timu talentovane momke poput Lovernja, Vestermana, Bogdana Bogdanovića... Mi smo imali Nelsona i Bobana Marjanovića. Delili smo istu halu, Pionir, ali u tom slučaju oni su bili domaćini.

- Slavili smo u produžetku, grupisali smo se na sredini terena, i neki od igrača su rekli da moramo da trčimo. Rekli smo jedan, dva, tri - Zvezda! I moji saigrači su otrčali u svlačionicu. U prvom momentu nisam razumeo mnogo o čemu se radi, počeo sam kasno da trčim i stolica me je pogodila na ulazu u tunel - rekao je Šilb.

VIDEO: Vasilis Spanulis gledao uživo Zvezdinu proslavu titule

Ipak, kako navodi, nije ozbiljnije povređen.

Srećom, nisam teže povređen, ali više nikada nisam bio iznenađen sa onim šta mogu da vidim na tribinama - rekao je Šilb.

On je navijače u Srbiji uporedio sa Turskom, u kojoj je takođe igrao.

Turski navijači su bili ludi, ali na drugačiji način. Osvojili smo Evrokup u atmosferi Abdi Ipekčija i bilo je još bolje. Sećam se i kada smo dobili meč protiv Fenerbahčea, a jedan od naših navijača je pljunuo Željka Obradovića. To je bilo odvratno. Stvarno nije bilo neophodno - prisetio se Šilb nemile scene.

Ipak, posle prelaska u Francusku, imao je skroz drugačije iskustvo.

Svakako da je ovde dosta tiše, posebno zato što je publika malo starija. To ih ne sprečava da uživaju u košarci, ali to rade s tačke gledišta starijih ljudi. Ali, kakogod, kada koraknem na teren želim da pružim ljudima to zašta su došli da vide. Želim da odu kući zadovoljni mojom igrom - rekao je Šilb

Da podsetimo, tokom karijere Šilb je nosio dresove Crvene zvezde, Pariz Levaloa, Galatasaraja, Betis, a trenutno nastupa za Šalon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA