≫ 

Sve bliži odlazak u NBA: Memfis se raspitivao za Žocovog učenika

Posle Kavsa, u Litvaniji i izaslanik Memfisa

  • 1

Potpredsednik košarkaških operacija Memfis Grizlisa Tejšon Prins bio je u Litvaniji zbog Žalgirisovog trenera Šarunasa Jasikevičijusa.

Prins je nedavno postavljen i jedan od prvih zadataka mu je da pronađe novog trenera posle otkaza koji je klub uručio Džej Bi Bikerstafu. Šaras nije negirao interesovanje drugih klubova, ali je još ranije napomenuo da treba da se desi čudo pa da ode iz Kaunasa.

- Ima više poziva, više pažnje. Ako je prošle godine ovde bio samo Toronto, ove godine ima više interesovanja. Ali opet, ima razgovora u vrlo ranim fazama pa nema šta trenutno da se komentariše - rekao je Jasikevičijus posle pobede svog tima nad Utenas Juventusom u Litvaniji.

Žalgiris je pre toga poražen od Fenerbahčea (serija 3-1) u borbi za Fajnal for Evrolige, pa je Šaras poražen od svog nekadašnjeg "učitelja" Željka Obradovića. U jeku borbe za završni turnir elitnog evropskog takmičenja, za usluge trenera tima iz Kaunasa bili su zainteresovani i Klivlend Kavalirsi.

Izaslanik Kavsa bio je generalni menadžer kluba Kobi Altman. Žalgirisu ove sezone ide dobro u litvanskoj ligi gde ima skor 28-4, a klub je pažnju posebno privukao prošle godine kada je posle 19 godina igrao F4 Evrolige.

VIDEO - Košarkaš Fenerbahčea Bobi Dikson posle utakmice sa Žalgirisom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 777

    3. maj 2019 | 07:48

    Sve zavisi šta mu je cilj - veći novac i karijera kraća, ili da ostavi trag u Evropskoj košarci učeći od najboljih i vodeći najbolje klubove. On je najperspektivniji mladi trener u Evropi i može da bira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA