≫ 

Panteri umalo iskoristili veliki pad Zvezde, Čović podelio 16 asistencija u trećoj pobedi crveno-belih! (FOTO)

Tri utakmice, tri pobede za Zvezdu, prvi poraz FMP

  • 45

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP Železnik sa 82:65 u hali "Aleksandar Nikolić", u meču trećeg kola košarkaške Superlige Srbije i nastavili su "šetnju" kroz domaći šampionat.

Crveno-beli su dominirali tokom prvog poluvremena, doživeli veliki pad u drugom kada je napad bio inertan, a odbrana reketa često labava. Panteri su tada sa velikih +22, Zvezdu sveli na šest poena prednosti i uneli su neizvesnost u četvrtoj četvrtini.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Meč je na dva minuta pred kraj rešio Boriša Simanić. Gosti su ga loše zatvorili u dve akcije i on je prvo flouterom, pa trojkom doneo Zvezdi nedostižnih petnaest razlike. FMP je u međuvremenu izgubio jednu loptu i nije održao korak.

Najefikasniji je u Zvezdi bio Dušan Ristić sa 16 poena, Simanić je imao 15, a Ognjen Dobrić 11. Treba spomenuti i Filipa Čovića koji je asistirao čak 16 puta, mada je imao samo dva poena. U ekipi FMP-a Fin Dilejni je postigao 18, Marko Jeremić je imao 15, a Aleksandar Bursać 12.

Foto: MN Press

Tri poena Dejana Davidovca bili su i jedini poeni za skoro četiri minuta prve četvrtine na vrlo neatraktivnom i lošem početku.

Proradio je Bili Beron, dao dve trojke i odveo Zvezdu na 9:2 u šestom minutu meča. Fin Dilejni je nakon toga povukao FMP, pa su on i Bursać napravili mini-seriju 5:0 i prišli Zvezdi.

Kratkog je daha bio nalet gostiju jer su Rivers i Simanić svojim flouterima i ofanzivnim skokovima održali prednost domaćih na +7 na kraju prvih deset minuta igre.

U drugoj četvrtini je Zvezda krenula da "melje". Počele su da ulaze trojke u serijama, ali je lopta oko linije 6,75 mnogo bolje kružila. Posebno treba izdvojiti rolu Dobrića koji je u jednom trenutku vezao sedam poena za svoj tim.

Foto: MN Press

Niz od devet uzastopnih poena u drugoj četvrtini mu je prekinuo samo Rivers za prvu dvocifrenu prednost Zvezde 33:22 sredinom drugog perioda.

Posle toga se razigrao i Radanov koji je dobio priliku ranije nego obično, a njegov tim je na poluvreme otišao sa 49:27.

Zvezda je u nastavku krenula u nižoj brzini. Kao da im je Milan Tomić rekao da mogu da popuste gas, FMP je uspeo da poenima Bursaća, Jeremića i Đorđevića smanji minut sa 22 na 14 poena - 58:44 u sredinom treće deonice.

U tom periodu su viđena i dva najlepša poteza na meču. Prvo dodavanje Jeremića za zakucavanje Đorđevića iza leđa i između dvojice igrača Zvezde, a onda i brutalna banana Dobrića, kada je Aleksu Uskokovića "zalepio za tablu" u kontri.

Foto: MN Press

FMP je do kraja treće deonice smanjivao prednost, a Tomić je na tajm-autu jasno pokazao svojim igračima šta misli o tolikom padu. FMP je trojkom Tomaševića mogao da smanji zaostatak na pet poena, ali je Tomašević promašio, pa je Zvezda sa 62:52 ušla u poslednjih deset minuta.

U tih deset minuta Dilejni je dao trojku za -6, ali je Zvezda u finišu iskoristila nekoliko grešaka i izgubljenih lopti FMP Železnika, Simanić je dao trojku za 76:61 i time u 39. minutu definitivno porazio FMP.

Zvezda sada ima tri pobede u domaćem prvenstvu, a FMP je na skoru 3-2.

Četvrta četvrtina:

Foto: MN Press

40. minut - Dva koša Ristića, zakucava Simanić alej-up i definitivno rešavaju pitanje pobednika 82:65 i pobeda Crvene zvezde.

39. minut - Trojka Boriše Simanića, Zvezda ide na +15 i praktično rešava pitanje pobednika.

38. minut - Gube loptu igrači FMP, ali dobro zatvaraju Ristića u odbrani. Simanić je to iskoristio i Čović mu je dao svoju 11. asistenciju za 73:61.

37. minut - Bursać ne pogađa, Ristić bolje rešava svoju situaciju. Uskoković je promašio za tri i možda je ovo ključna situacija koja je prelomila meč, 71:61 i tri minuta do kraja za crveno-bele.

36. minut - Trojka Jeremića! Ne predaje se FMP 69:61.

35. minut - Četvrti uzastopni poen Ristića, pa "kik aut" dodavanje za Radanova i prodor Zvezdinog beka za jedan lak poen sa penala i jedan promašaj 69:58.

34. minut - Jako lepa finta i prodor Dilejnija, Čović je pokušao da mu uzvrati, ali je promašio i ispravio ga je Ristić 66:58.

33. minut - Trojka Dilejnija, FMP na -6! Čović u prodoru dobija faul pa sa linije bacanja gasi požar 64:56 za domaće.

32. minut  - Bursać opet pogađa jedno od dva bacanja, FMP čuva priključak 62:53 za Zvezdu.

31. minut - Promašaji na obe strane, FMP nije mogao da pogodi zicer uz kontakt.

Treća četvrtina:

Foto: MN Press

30. minut - Ništa ne ide sada u napadu domaćih. Tomašević je propustio priliku da trojkom priđe na -5 (60:52), a Dobrić prekida agoniju Zvezde zakucavanjem posle prodora uz čeonu liniju 62:52.

29. minut - I Šešlija pogađa! Rivers neprecizan za tri, Paunović jeste sa poludistance i FMP je skoro pa potpuno prišao - 60:50 za Zvezdu.

28. minut - Paunović na liniji bacanja posle penala Fajea. Mladi igrač FMP nije tako siguran sa linije, ali jeste na polaganju za 60:46.

27. minut - Brutalna banana Dobrića! "Čejsdaun" u kontri zalepio je za tablu Aleksu Uskokovića koji je u kontri bio sam posle ukradene lopte - Zvezda vodi 58:44 posle poena Đorđevića.

26. minut - Faje daje drugu trojku u ovoj četvrtini (58:40). Fin Dilejni poentira pod košem, prethodno trojku nije pogodio Filip Čović 58:42.

25. minut - Au kakva majstorija Jeremića! Iza leđa, kroz dvojicu igrača i zakucavanje Đorđevića! Bursać potom uz faul u kontri pogađa za dva, a FMP smanjuje zaostatak 55:40 vodi Zvezda.

24. minut - Konačno lep napad FMP koji posle dodavanja iz sredine, trojkom iz ugla završava Jeremić. Faje odmah odgovara svojom trojkom 55:35.

23. minut - Faje umalo da preseče loptu, pa onda i Beron Dilejniju. Zvezda ne odustaje od čvrste odbrane iako ima ubedljivu prednost. Na kraju Davidovac dobija ukradenu loptu i promašuje zicer u kontri. Jeremić posle ofanzivnog skoka ide na flouter i iznuđuje faul - 52:32 za šampiona ABA lige.

22. minut - Sjajna finta Berona i šut za tri poena! Zvezda vodi 52:29. Bursać posle faula i prodora na liniji bacanja. Svi napadi za sada idu na njega, 52:30.

21. minut - Bursać poentira iz poluhoroga i ubacuje prve poene u drugom poluvremenu.

Druga četvrtina:

Foto: MN Pres

20. minut - Dilejni još jednom pogađa u prodoru uz faul, Radanov solidan sa linije za slobodna bacanja, 49:27 na poluvremenu za Zvezdu.

19. minut - Kruži lopta u napadu Zvezde pa Davidovac i Radanov daju dve trojke, a uz poene Ristića Zvezda vodi 48:25.

18. minut - Dilejni bi da "kampuje" na obruču, ali mu za sada ide solidno 38:25.

17. minut - Faje 1/2 sa linije bacanja, kao i Marko Jeremić, 38:23.

16. minut - Po "er bol" na svakoj od strana. Prvo Uskoković, a onda i Faje.

15. minut - Deveti poen Dobrića u drugoj četvrtini, Zvezda po prvi put ima dvocifrenu prednost od 11 poena, 33:22. Simanić daje penale, Rivers krade loptu i poentira u kontri, a FMP se u ovim trenucima raspao 37:22 za Zvezdu.

14. minut - Radoš Šešlija ne greši sa poludistance, Riversu ostavljen prazan put kroz reket do koša što Kej Si koristi - 31:22 za KKCZ.

13. minut - Gubi loptu Dilejni posle polaganja Dobrića, Ognjen u kontri koju je povukao Rivers ostaje sam u ćošku odakle tuče trojkom za 27:18. Uskoković naskače sa linije penala. Mlaka je odbrana Zvezde, ali dovoljna za sada. Dobrić u sledećem napadu ubacuje i sedmi uzastopni poen Zvezde, 29:20.

12. minut - Odžo između Paunovića i Đorđevića udvojen i pod faulom. Daje jedno od dva bacanja (22:16). Vojinović promašuje preko dve ruke, Paunović na ofanzivnom skoku - 22:18 gubi FMP.

11. minut - Fin Dilejniju je prepušteno da vodi i proba da reši svaki napad gostiju, on to i čini u prvom napadu druge deonice i smanjuje zaostatak Pantera - 21:16.

Prva četvrtina:

Foto: MN Press

10. minut - Trojka Simanića, Kej Si Rivers flouter sa jedne noge, ovamo polaganje Bursaća za FMP za kraj prve četvrtine i vođstvo Zvezde 21:14.

9. minut - Ristić se dobro snašao u reketu i zakucao, raste prednost Tomićevih košarkaša, 16:9. Stefan Đorđević kažnjava zakucavanjem neozbiljnu odbranu rivala koji je dopustio nekoliko ofanzivnih skokova, 16:12.

8. minut - Čović sjajno podiže za Ristića, a ovaj jednom rukom rešava pod košem. Aleksa Uskoković precizan na suprotnoj strani terena. Usledio je loše organizovan napad Zvezde propraćen teškim šutem za tri, ali i ofanzivnim skokom Simanića koji uz faul poentira za 14:9.

7. minut - Lepa kombinacija i poeni Bursaća, Panteri su u seriji 5:0 za 9:7 za crveno-bele.

6. minut - Nova trojka Berona! Bek domaćih daje svoju drugu za 9:2 u korist crveno-belih. Dilejni fauliran, polovičan sa penala, ali odličan u prodoru u narednom napadu. FMP prilazi na 9:5.

5. minut - Otvorilo se i Biliju Beronu iz bloka, onako kako voli pa daje trojku za malo povećanje prednosti 6:2, dok FMP fula još jednu dalekometnu.

4. minut - Jeremić ostaje sam na poludistanci i pogađa - 3:2 za Zvezdu.

3. minut - Uskoković, Davidovac, u ovim trenucima niko ne može da pogodi ništa, Lazić prebacuje i drugi obruč.

2. minut - "Cigla" Lazića iz ugla i otvorene pozicije, nekoliko konfuznih napada FMP-a pa se smenuju promašaji.

1. minut - Dejan Davidovac je trojkom otvorio meč i nastavio dobru igru iz meča sa Zlatiborom - 3:0 za Zvezdu.

VIDEO  - Filip Čović o incidentima: To nije retkost za Balkan

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saki

    4. maj 2019 | 18:20

    Partizan je osnovao Franjo da hrvati imaju svoj klub u Srbiji zato samo 4% ljudi u Srbiji i navija za taj klub

  • Sonsi

    4. maj 2019 | 17:57

    Kako je vama dobro.kakav kompleks vam je zveza nabila pa to je strasno.ovo se ne leci tako brzo.

  • Acca

    4. maj 2019 | 17:30

    Ma pobeda fmp-a samo kog 🤔🤔🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA