Na Zapadu ništa novo - opet produžetak u borbi za finale: Harden održao Hjuston u životu, Durent ušao u istoriju NBA lige (VIDEO)

Bradonja ubacio 41 poen, dok je Durent dodao pet više za ''rame uz rame'' sa Džordanom, Lebronom...

  • 0

Hjuston je živ! I to najviše zahvaljujući Džejmsu Hardenu, koji je treći meč polufinalne serije zapadne Konferencije NBA lige protiv Golden Stejta najpre uveo u produžetak i tamo pogodio ključnu trojku za pobedu od 126:121!

Rakete su na taj način smanjile prednost šampiona na 2:1, iako je Golden Stejt u jednom trenutku u produžetku imao i sedam poena viška.

Zanimljivo, ovo je drugi uzastopni produžetak u polufinalu Zapada s obzirom na to da su Portland i Denver u subotu igrali čak četiri!

Bradonja nje meč završio sa 41 poenom, devet skokova i šest asistencija, a sa dva slobodna bacanja u finišu meča je uveo isti u dodatnih pet minuta.

Veliku pomoć je imao u vidu Erika Gordona koji je ubacio 30 poena za 45 minuta. Ujedno, to mu je rekord plej-ofa.

- Držao ih je neko vreme na površini - rekao je Durent za Gordona posle meča.

Durent je bio najefikasniji u redovima Golden Stejta sa 46 poena i uspeo je da se upiše u istoriju NBA lige. Naime, pridružio se Lebronu Džejmsu, Majklu Džordanu, Alenu Ajversonu, Džeriju Bestu i Eldžinu Bejloru kao jedini igrač koji je u plej-ofu zabeležio tri meča sa 45+ peona.

Takođe, Durent je ''prešišao'' Dvejna Vejda na 10. mestu liste najboljih strelaca lige.

Durent zakucava pored protivnika Foto: AP/Tanjug

- Uspeli smo da se vratimo u jednom trenutklu zahvaljujući sjajnoj partiji Durenta, ali nas je Hjuston nadigrao u većini segmenata i to mi se ne sviđa - rekao je trener Ratnika Stiv Ker.

Ipak, cela prva petorka Golden Stejta je bila dvocifrena. Grin je meč završio sa 19 poena, 11 skokova i 10 asistencija, Stef Kari je imao 17 poena, a po 16 su ubacili Tompson i Igudala.

S druge strane, u redovima Hjustona, osim Hardena i Gordona, Kris Pol je imao 14 poena i osam skokova, Kapela je dodao 13 poena i 11 skokova, a Šumpert je meč završio sa 10 ubačenih poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA