≫ 

Toronto ima zver od igrača: Kavaj sam uništio Filadelfiju, vratio "brejk" Reptorsima (VIDEO)

Briljirao je lider gostiju sa 39 poena

  • 0

Košarkaši Toronta vratili su "brejk" u seriji sa Filadelfijom, sada je 2:2 posle trijumfa Reptorsa u gostima rezultatom 101:96, uz još jednu spektakularnu partiju lidera gostiju Kavaja Lenarda. 

Krilni igrač Toronta postigao je 39 poena (5/7 za tri), upisao i 14 skokova i 5 asistencija, te tako "poništio" na drugoj strani odlično izdanje Džimija Batlera i njegovih 29 poena.

Sve je pogađao Batler, pa i ovaj šut, posle sjajne odbrane Laurija, međutim imali su Reptorsi, tačnije Lenard odgovor na svaki nagoveštaj rezultatskog bega Seventisiksersa.

Kavaj je preuzeo odgovornost u finišu, vezao je sedam poena uključujući i trojku na minut pre kraja za 94:90, i njome, praktično, rešio pitanje pobednika. Toronto je do kraja u penal-seriji mirno sačuvao prednost i pobedu koja ga vraća u povoljniju poziciju pred nastavak serije, koja se sad vraća u Kanadu.

Bilo je i komičnih momenata, kao ovaj kada je Lauri, posle duela sa Redikom sam sebe udario po licu, a onda tražio faul.

Bio je na visini zadatka i Lauri, 14 poena ubacio je prvi plejmejker gostiju, dok je drugi strelac bio Mark Gasol sa 16, ali i sa daleko važnijom ulogom u defanzivi nego pod košem protivnika.

Limitirao je Španac gorostasnog Džoela Embida, ovaj gotovo da se "nije video", što je bio i jedan od ključnih detalja pobede Reptorsa.

Kamerunac je utakmicu završio sa samo devet poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA