Olimpijske igre su cilj, naše prvenstvo je najjače: Održana svečana promocija nove sezone Roda 3×3 prvenstva Srbije

Kada razgovaram sa kolegama iz drugih federacija, oni pokušavaju da se ugledaju na nas - kaže Dejan Tomašević

  • 0

U zgradi Košarkaškog saveza Srbije održana je svečana promocija nove sezone Roda 3×3 prvenstva Srbije, kojoj su prisustvovali naši 3×3 reprezentativci, čelnici KSS, internacionalne sudije, predstavnici medija, sponzori i prijatelji KSS, organizatori lokalnih turnira…

Početak pete sezona Roda 3×3 prvenstva Srbije obeležen je u sjajnoj košarkaškoj atmosferi, a uvodnu reč dao je generalni sekretar KSS Dejan Tomašević.

Pre nekoliko godina, kada smo krenuli sa ovom idejom o osnivanju lige i malo konkretnijeg ulaska Košarkaškog saveza u 3x3 košarku, verovatno nismo očekivali da ćemo doći do ovako visokog nivoa. Danas sa ponosom možemo da kažemo da smo ubedljivo najbolja federacija, naravno, pre svega igrački, jer su ovi momci ubedljivo prvi na rang listi, ali i po broju organizovanih turnira, jer smo i po tom rejtingu perjanica. Kada razgovaram sa kolegama iz drugih federacija, oni pokušavaju da se ugledaju na nas. Zato želim da se zahvalim pre svega svim ljudima iz KSS koji su se, pored svih ostalih obaveza, prihvatili i ovoga i zahvaljujući njihovom marljivom radu smo došli tu gde smo…

KSS

Promocija 3x3 baske prvenstva Srbije; Foto: kss.rs

- Naravno, na prvom mestu i najveća motivacija su nam upravo ovi igrači koji na brojnim turnirima osvajaju prva mesta i donose nam najveći broj poena potrebnih za ono što nam je ključni zadatak – da naša reprezentacija ode na Olimpijske igre sledeće godine. Ovim putem bih se i njima zahvalio za to na koji način predstavljaju našu zemlju u svetu, jer sam bio na nekoliko turnira i video kakav rejting i respekt imaju od svih ostalih. Dokaz da dobro radimo su i sponzori koji su sa nama. Od ove godine smo jači i za dve velike kompanije koje su uz nas – Rajfajzen banku i Laško pivo. Siguran sam da će nam sa njima biti lakše da sve ideje sprovedemo u dela. Na kraju, velika zahvalnost svim promoterima po svim gradovima koji su se od samog starta uključili u ovu našu priču, verujem da ćemo iz godine u godinu biti sve brojniji… – poručio je Tomašević.

Promociji su prisustvovali i 3×3 reprezentativci Srbije Stefan Stojačić, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, a skupu se obratio Stefan Stojačić.

– Čast mi je što mogu da vam se obratim ispred svih 3x3 igrača koji predstavljaju Srbiju, ubedljivo prvu državu na svetu u ovom sportu. Naše prvenstvo je svakako najjače prvenstvo na planeti, u Srbiji postoji veliki broj velikih ekipa, fenomenalni smo i u ekipnim i u pojedinačnim rezultatima.

- Ovo je najvažnija godina za 3x3 košarku, jer je samo ona kvalifikaciona za Olimpijske igre. Svi dosadašnji uspesi i bodovi govore da imamo potencijal za Olimpijske igre, ali je ova gadina presudna i od nje sve zavisi. Ove godine na svetskom turu moramo da pokažemo da smo najbolji i to je cilj i našeg prvenstva i svih srpskih timova…

KSS

Detalj sa skupa u Kući košarke; Foto: kss.rs

Posle emitovanja kratkog videa sa retrospektivom prethodne sezone, o očekivanjima i detaljima novog Roda 3h3 prvenstva Srbije govorio je Boško Adžić.

– Još jednom želim da pozdravim sve prisutne u ime KSS i u ime svih ljudi zaduženih za 3h3 takmičenje i da iskažem veliku žalost što umesto mene ovde za govornicom nije jedan od idejnih tvoraca sadašnjeg sistema 3h3 takmičenja Dejan Dimitrijević koji nas je nenadano napustio pre godinu i po dana. Videli smo kako je bilo prethodne sezone a trudićemo se da ove sezone prethodnu značajno nadmašimo u svakom pogledu. Ovo je jedinstvena prilika da, pre svega, pozdravimo predstavnike svih lokalnih organizatora i da im se zahvalimo što su aktivni učesnici u sistemu 3h3. Možemo sve i svašta da osmislimo, ali bez njih na lokalu koji to sve organizuju, naše ideje bi ostale samo slovo na papiru i čitavo takmičenje ne bi imalo ovakvu masovnost.

VIDEO: Mačvan o Nikoli Jokiću i šansama da Srbija bude kompletna na Svetskom prvenstvu

- Koristim priliku i da se zahvalim našim sponzorima kompanijama Roda i Triglav koji nas prate od samog početka. Od ove godine imamo i dva nova partnera kompanije Hajneken sa svojim pivom Laško i Rajfajzen banku, dve izuzetno velike kompanije što govori i o kvalitetu našeg rada, ali i o marketinškim potencijalima samog takmičenja. Od prošle godine sa nama je i značajan partner Beo sport sistem koji nam je putem sponzorstva obezbedio više od 200 lopti… Velika zahvalnost u organizaciji i postavci sistema dugujemo agenciji 3h3 Ivent mejker, koji su nam nesebično dali praktično sve bitne informacije i inpute kako bismo u najkraćem roku uspostavili sistem takmičenja.

- Gotovo od samog početka nas prati i sjajna marketinška agencija Divoušn koja nam je prenela veliko iskustvo organizovanja brojnih događaja… Ove sezone nas očekuje najbrojnije takmičenje, u kalendaru je predviđeno ukupno 40 turnira, s tim što je očekivano da taj broj bude i nešto veći jer nam se javljaju i novi organizatori.

VIDEO: Kreteni su prozivali Jokića! Danilović veruje da će as Denvera igrati za Srbiju

O navedenog broja 15 turnira je A kategorije u čijoj organizaciji značajno direktno učestvuje KSS sa svim raspoloživim kapacitetima a ostali turniri su u direktnoj ingerenciji lokalnih organizatora…

– Čitav sistem takmičenja zaokružićemo sa dva značajna turnira, Kupom Dejana Dimitrijevića na Zlatiboru i Finalnim turnirom prvenstva Srbije. Nastojaćemo da finalni turnir bude na nivou najboljih FIBA turnira, i prethodni na Trgu republike u Beogradu je bio izuzetan. Ideja nam je da finalni turnir ove godine održimo van Beograda, prva ocpija nam je Novi Sad, grad iz koga imamo dve izuzetne, svetske ekipe – Novi Sad i Liman.

KSS

Okupljeni u Kući košarke; Foto: kss.rs

- Ove godine svi turniri su i sa nikad većim fondom nagrada, od novčanih do robnih u opremi KSS. Sigurni smo da su, uz rezultate naših ekipa i pojedinaca, naš sistem takmičenja i brojnost značajno doprineli da smo više godina uzastopno najbolje rangirana federacija na FIBA bodovnoj listi i ako taj trend zadržimo ostvarićemo pravo direktog plasmana na Olimpijske igre. Koristim priliku da pozovem što veći broj košarkaša i ekipa da se uključe u atraktivno i dinamično 3h3 takmičenje, da značajno povećamo broj ekipa i bazu srpskih igrača i da u najskorije vreme naši sadašnji najbolji igrači strepe od mladih igrača za svoje mesto u reprezentaciji – objasnio je Adžić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA