≫ 

Jokić razvalio Portland, umalo izazvao tuču, ali nije mogao sam do finala Zapada! (VIDEO)

Srpski centar bio blizu tripl dabl učinka, ali nije mogao sam da sruši Portland, pa će se igrati majstorica

  • 10
Nikola Jokić Foto: Ap/Tanjug

Košarkaši Denvera poraženi su u šestoj utakmici polufinala plej-ofa u Portlandu 119:108 čime je tim iz Oregona izjednačio na 3:3 pa će majstorica odlučivati o plasmanu finale Zapadne konferencije NBA lige. Nagetsi su predvođeni sjajnim Nikolom Jokićem sada imaju priliku da u sedmom meču, posle 10 godina obezbede mesto u finalu konferencije (2009. su poraženi od LA Lejkersa 4-2). Sedmi meč je na programu u nedelju uveče.

Jokić je ovoga puta bio blizu tripl dabla sa 29 poena 12 skokova i 8 asistencija, šut iz igre 10-15, ali nije mogao sam da vuče ekipu. Osim njega Mareja (24 poena) niko nije bio na nivou u odlučujućim momentima, iako su ubacili svoje proseke poena Milsap 17, Geri Heris 15, Krejg 10, ali je zatajio Vili Barton sa 7 poena, te Malik Bizli sa 2.

VIDEO: Jokićeve bravure u Portlandu

Kod Portlanda dominirao je Demijan Lilar sa 32 poena, sledio ga je MekKolum sa 30, Hud je ubacio 25 koševa.

Denver je odlično počeo meč i čak su u dva navrata imali i 10 poena prednosti, a prvu četvrtinu su završili sa vođstvom 34:26. Jokić je odigrao taj period bez greške - 10 poena (5/5 za 2), uz 5 skokova i 4 asistencije. Isti broj poena dodao je i Džamal Marej.

Ipak, izlazak Jokića doneo je pad u igri Nagetsa na startu druge četvrtine pa su Blejzersi serijom 11:2 u 15. minutu došli samo na pola koša zaostatka - 37:38. Tim iz Oregona je nastavio da igra dobro pa je do poluvremena otišao i na plus 6 (58:52)

Portland je nastavio u istom ritmu i u poslednjoj četvrtini, sa druge strane igrali Denvera su se mučili.. Trojkom Seta Karija Blejzersi su u 41. minutu došli do najvećih 13 poena prednosti - 101:88, čime je praktično prelomljen ovaj meč.

Jokić je ušao u problem sa ličnim greškama na kraju pa je trener dozirao minutažu, a na kraju je u poslednjem minutu izašao iz igre zbog šest ličnih grešaka.

Pri kraju meča došlo je i do sukoba, i umalo tuče. Jokić je napravio peti faul u napadu tako što je 'ušao' u Zeka Kolinsa, koji je posle duela sa Srbinom završio pod nogama Bartona. Bek Nagetsa se potom sukobio sa Karijem, a ubrzo su skoro svi igrači oba tima bili u klinču.

VIDEO: Jokićeva faca pošto je slučajno isčupao mikrofon je neprocenjivo blago

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja sam ja

    10. maj 2019 | 07:52

    Zao mi je ovog Nurkica danas je pokazao koliko je mali covek!!! Neverovatno je koliko nase susedne zemlje imaju kompleksa od nas... cemu nosenje majica nekih muslimanskih heroja??? Pa i da su heroji u njihovoj zemlji to nema nikakvog opravdanja da nosis u srbiji ili nekoj americi!!! Jusufe danas si velicao tvoje heroje gde nije ni vreme ni mesto, imate dan oslobodjenja pa velicajte u vasoj drzavi!! Sto se tice Jokica nadam se da si primetio sva ta imena i da ces obrisati pod sa portlandom i sedmoj utakmici!!! Idemo majstore

  • Bosiljka

    10. maj 2019 | 08:41

    Zasto su ljudi tako zlobni i cinicni,pa zar nije Jokic dao najvise koseva?Sta hocete on je igrac broj jedan na kugli zemaljskoj.I naravno da smo ponosni na njega a to sto su izgubili nije on kriv .Gde su ostali igraci?NIKOLA JOKIC JE LEGENDA a tek je na pocetku karijere.

  • Tanatos

    10. maj 2019 | 08:25

    Ahahahaaa....kaze Jokic razvalio Portland,a oni pukli ko zvecka...dosta bre vise sa tim nebitnim likom,malim covekom i velikim izrodom !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA