≫ 

Voriorsi mogu i bez Durenta: Golden Stejt dobio Hjuston za peto uzastopno finale Zapada (FOTO) (VIDEO)

Kari je sa 33 poena u drugom poluvremenu odveo svoj tim u finale

  • 2

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Hjuston Rokitse u šestom meču polufinala sa 118:113, čime su došli do četvrte pobede u seriji i tako se plasirali u finale Zapada.

Izabranici trenera Stiva Kera uspeli su i petu godinu za redom da se domognu finala svoje konferencije, i to, bez Kevina Durenta koji se povredio na poslednjem meču plej-of serije.

Od starta obe ekipe su igrale baš onako kako umeju, pa je tokom većeg dela viđen prilično ujednačen susret. Kod gostiju, Stef KAri je loše počeo i brzo ušao u problem sa ličnim greškama pa je morao na klupu, a upravo je njegov izlazak bio signal za Kleja Tompsona koji je morao da "povuče" svoj tim, što je i u radio.

Sa druge strane, kod Raketa, Harden i Kapela su bili na visini zadatka, pa su, u momentu vođstva protivnika 50:42 vezali tri trojke u tri napada i ponovo uveli meč u egal na polovini utakmice, 57:57.

U nastavku, vratio se Kari, koji do 3. deonice nije ubacio niti jedan poen, a onda je u drugom delu nanizao 33.  Ipak, Hjuston je vodio, Golden Stejt držao priključak sve do pred kraj meča kada je najviše zakvaljujući upravo Kariju i seriji poena uspeo da dođe do pobede 118:113.

Najefikasniki u pobedničkom timu bio je Stef Kari sa 33 poena, a pratio ga je Klej Tompson sa 27 poena.

Sa druge strane, Džejms Harden je predvodio Rokitse sa 35 poena, dok je Kris Pol imao 27 poena.

Da podsetimo, u finalu Zapada Golden Stejt će igrati sa boljim iz duela Denvera i Portland u kojem je trenutno 3:3 i odlučujući meč se igra u nedelju.

Golden Stejt Voriors NBA Kari postiže poene na meču sa Hjustonom; Foto: Tanjug/AP
Golden Stejt Voriors NBA Tek u poslednjoj četvrtini je prelomljen meč; Foto: Tanjug/AP
Golden Stejt Voriors NBA Košarkaši Golden Stejta posle plasmana u finale zapadne konferencije; Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA