≫ 

KK Priština bi opet u ABA ligu, predsednik kluba vidi Zvezdu i Partizan kao ometajući faktor ka tom cilju

Blerand Stavileci kaže da će klub sa Kosova uskoro povući neke poteze

  • 21

ABA liga je minule sezone organizaciono prilično uzdrmana zbog skandaloznih scena u finalnoj seriji Zvezde i Budućnosti. Mnogo je toga ružnog viđenog, pa je sport kao takav pao u senku prostačkih ispada navijača oba tima. 

Međutim, ni kraj sezone nije doneo mir u Regionalnom takmičenju, pošto se sada Olimpijakos pojavio kao kandidat za narednu sezonu, o čemu će tek biti odlučivano, a novi signali o takmičenju sa najboljima u regionu stižu i iz Prištine.

Naime, KK Priština, i to ne prvi put, pustila je "u etar" ideju da se u skorijoj budućnosti nađe u najkvalitetnijem rangu takmičenja država od Vardara do Triglava.

Predsednik Košarkaškog kluba Priština Blerand Stavleci je izjavio taj klub neće odustati od namere da zaigra regionalnu ABA ligu.

- Pre dve godine smo uradili ono što je od nas zahtevano, pisali smo pisma, pružali informacije, a to ćemo raditi i sada. Osim pisma o namerama, dostavićemo sve neophodne dokumente. Što se nas tiče, mi smo spremni. Narednih dana ćemo povući neke poteze - aludirao je Stavleci na pokušaj da još 2017. godine uđu u ligu.

On je dodao da su tada, svi "osim Srbije i BiH imali pozitivan stav o ovoj ideji".

Stavleci tvrdi da su najveći srpski klubovi najveći kamen spoticanja inicijatici KK Priština.

- Problem je, jasno, politički, jer Zvezda i Partizan, a posebno Zvezda, sve to gledaju na političkoj osnovi. A naš je stav da to nije ideja - rekao je prvi čovek KK Priština za hrvatske Sportske novosti.

Odluku o prijemu Prištine, kao i bilo kog kluba koji učešće nije izborio na terenu, može da donese samo Skupština ABA lige, a ona će 24. maja glasati o prijemu grčkog Olimpijakosa.

Prema Statutu regionalne ABA lige, takozvano Kosovo nije prepoznato kao samostalna država, što znači da bi Priština morala da aplicira kao predstavnik Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DLZ

    11. maj 2019 | 14:44

    Nije politicki,vec je pitanje nase teritorije i nikada necemo igrati aba ligu sa njima..ko su oni.Kosovo i Metohija je srce Srbije.Tu nema podele na grobare i delije,i ostale navijace...SVI KO JEDAN...

  • Bax

    11. maj 2019 | 16:04

    Nista me nece iznenaditi ako oba fmp-a daju zeleno svetlo za sipce. Vec su to uradili kada su 2001. pravili ligu sa ustasama, balijama, milogorcima i slovencima. Da, samo je Partizan tada bio protiv takve lige sa osvedocenim neprijateljima Srbije.

  • RA

    11. maj 2019 | 15:26

    Može ako apliciraju zakonski, kao predstavnik Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA