≫ 

Kako to Jokić još uvek ne zna da li će igrati za reprezentaciju, a Teodosić i Bogdanović se prvi čekirali u KSS?

Srpski centar iza sebe ima sezonu iz snova koju bi mogao da kruniše medaljom na Mundobasketu

  • 36

Reprezentativci Srbije u košarci, kapiten Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović, neformalno su posetili „Kuću košarke“ na poziv predsednika KSS Predraga Danilovića.

Naši asovi proveli su više od sat vremena u prijateljskom razgovoru sa prvim čovekom srpske košarke Danilovićem i generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem.

-Došli smo da se javimo da smo stigli, da se „upišemo“ prvi… – rekli su uz osmeh Teodosić i Bogdanović.

– Da napravimo neki plan za leto…

Predrag Danilović, Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović Foto: KSS

TEO, BOGDAN I OSTALI NEMAJU NEGATIVNA ISKUSTVA

Znači, njihov plan za leto se zna, već sada u maju, a nema sumnje sličan plan imaju i ostali potencijalni kandidati za reprezentaciju Srbije počev od Bobija Marjanovića, Bjelice, Gudurića, Raduljice, Jovića, Lučića, Milosavljevića, Micića i ostalih koji bi mogli da se nadju na spisku.

Zanimljivo je da sa druge strane jedini čovek koji u ovom trenutku na 2 meseca pre okupljanja tima, ne može da kaže da li će igrati za reprezentaciju je Nikola Jokić. Ali, on ne može da kaže ni da neće, kao da je to pitanje života i smrti!

Doduše, gore navedeni igrači nemaju tako negativna iskustva sa navijačima kao Jokić, jer čak i kad su propuštali takmičenja (Teo Eurobasket 2013, 2017, Raduljica 2017, Bobi Olimpijske igre 2016) nisu bili izloženi vređanjima i kritikama kao mladi Jokić.

Nikola Jokić Printskrin: Twitter

SVAKO IMA PRAVO DA ODLUČI ŠTA ŽELI

To je prosto pitanje na koje treba odgovor, čak i ako je negativan niko to ne treba da uzima za nešto loše. Svako ima pravo da o svojoj karijeri brine na način za koji misli da je najbolji. Ovde je samo čudna stvar "savetovanja" sa velikim brojem ljudi oko igranja za nacionalni tim.

Ukratko - rekao je da mora prvo da razgovara sa porodicom, prijateljima i agentom, i da će posle toga doneti konačnu odluku.

- Videćemo kako ću se osećati, mnogo sam utakmica odigrao, ali nikada ne znate. Zatim, šta tim misli o tome. Šta moja porodica misli, moj agent, da li je to dobro za mene... nikad se ne zna - rekao je Jokić.

Nikola je imao jako napornu sezonu iza sebe sa preko 100 utakmica, i često dolazi i do mentalnog zasićenja u glavi. Ali, na sreću ima dosta vremena i za oporavak i regeneraciju.

Rio, Olimpijada, košarka, SAD - Srbija Srebrna medalja sa Olimpijskih Igara u Riju za srpske košarkaše Foto: AP/Tanjug

OSTAVIMO DEČKA NA MIRU

Rečenica,  tačnije pitanje "da li je to dobro za mene" krije svu suštinu oko ove sage igranja Jokića za Srbiju. Zašto bi se bilo koji igrač pitao da li je dobro za njega da igra za nacionalni tim? Osim ako nema neko loše iskustvo (misli se na lavine negativnih komentara kada je prošli put odbio) Igranje za državni tim, loše sigurno ne može da bude.

Pogledajte kako su igrali Vasa Micića, Bobi Marjanović, Kalinić, Gudurić, Jović, Lučić, Milosavljević, pre i posle nastupa za nacionalni tim.

Verovatno je najbolje rešenje da se ovaj mladi momak ostavi na miru, pre svega od medija, kako naših tako i američkih, koji svaku priliku koriste da ga pitaju za igranje u nacionalnom timu. Samo on zna koliko mu je bilo teško kada su ga navijači vređali kritikovali kada je prošli put propustio igranje zbog rešavanja ugovora. Zato je i važno da mu se skine pritisak sa leđa, da mu se ne pominje igranje u nacionalnom timu, neka odmori glavu i sve i onda će sam doneti najbolju odluku i za njega i za reprezentaciju.

VIDEO: Jokićeva faca pošto je slučajno isčupao mikrofon je neprocenjivo blago

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samot ako

    14. maj 2019 | 16:30

    Ostavite momka na miru, izvredjali ste ga zbog jednog preskocenog prvenstva na pasja kola, to nisam nikad video da se bilo koji nas sportista toliko ostrasceno napada, i sam bih na njegovom mestu dobro razmislio da li da igram za takve "navijace" ili ne. PS. Za vasu informaciju Nikola Jokic je igrao za reprezentaciju Srbije na OI i osvojio srebrenu medalju, zasto iznosite lazi da nije igrao za Srbiju?

  • СРБИЈА💪🔴🔵⚪

    14. maj 2019 | 14:23

    Аман пустите нас више са Јокићем. Дечко је одличан кошаркаш и сигурно је да би значио екипи на светском првенству. Јавите нам само његову коначну одлуку, а не ми овде да га пљујемо или хвалимо и да буде тема број један. Тео и Богдан су за сад тема број један. Понос репрезентације

  • Pop

    14. maj 2019 | 15:26

    Ako ne bude igrao, ne treba ga vise nikad zvati i ako ne bude igrao, ne treba napisati jednu jedinu recenicu o njemu. Treba ga zaboraviti!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA