Porodila se pre dva meseca, a sada je već na pripremama košarkašica za Eurobasket!

Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine

  • 4

Selektor ženske košarkaške reprezetancije Marina Maljković rekla je da će za predstojeće Evropsko prvenstvo odabrati 12 igračica spremnih da u svakom trenutku daju sve od sebe za tim, zemlju i narod.

Reprezentacija Srbije okupila se sredu u Beogradu i krenula put Zlatibora na pripreme za EP, čiji će domaćini ovog leta biti Srbija i Letonija.

Kapiten Jelena Milovanović rekla je da se raduje reprezentativnim obavezama iako se porodila pre dva meseca, tačnije 15. marta

- Okupljanje reprezentacije je svima omiljeni deo godine, posle klupskih sezona po Evropi. Ja se lično radujem susretu sa saigračicama i pripremama naročito, s obzirom da sam propustila celu sezonu. Očekuju nas teške pripreme, ali spremne smo na to, jer znamo šta nas ceka ovog leta.

Olimpijada, košarkašice Srbija - Francuska Propustila je celu sezonu zbog trudnoće Jelena Milovanović (broj 9) Foto: Tanjug/AP

- Bitno je da budemo sve zdrave i da tako ostane do kraja. U jakoj smo grupi i moramo da budemo maksimalno spremne kako bismo se borile za prvih šest pozicija koje vode u kvalifikacije za Olimpijske igre - rekla je Milovanović.

Na pripremama će raditi 19 košarkašica: Miljana Bojović, Ivana Brajković, Dajana Butulija, Ana Dabović, Katarina Zec, Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Nikolina Milić, Jelena Milovanović, Maja Miljković, Sonja Petrović, Jovana Popović, Ivana Raca, Aleksandra Račić, Aleksandra Stanačev, Dragana Stankovič, Aleksandra Crvendakič, Saša Čađo i Maja Škorić.

Reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu igraće u grupi D u Zrenjaninu, gde će u "Kristalnoj dvorani“ za protivnike imati selekcije Belorusije, Rusije i Belgije.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Поп

    15. maj 2019 | 14:02

    Свака част девојко,још један пример да су жене борци а наш Јокић не може да одлучи док не види како ће се осећати цццц..

  • M-78

    15. maj 2019 | 14:12

    Jeco carice!

  • Za Jokica primer

    15. maj 2019 | 21:10

    Eee moj Jokicu...Sa sedlom da se pokrijesh kada pogledash u ovu LAVICU!Svaka chast Srb(p)kinjoooo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA