≫ 

Ako ABA liga ne pokaže da je ozbiljna organizacija, više neće postojati: Bivši potpredsednik KSS pripretio klubovima!

Vuk Mitrović operativni direktor kompanije koja je vlasnik TV i marketing prava ABA lige ima jasnu poruku

  • 6

Vuk Mitrović, bivši potpredsednik KSS zadužen za marketing, iz vremena Dragana Đilasa i dugogodišnji radnik u sportskom biznisu sada je operativni direktor kompanije „MYD Sports” koja je vlasnik svih marketinških i TV prava ABA lige.

On je istakao za Nedeljnik da regionalna liga mora da pokaže da je ozbiljna organizacija.

- Ovo što smo videli u finalnoj seriji je ispod svakog nivoa. Slike koje su videli milioni gledalaca, tvitovali ugledni ljudi iz sporta i novinari, čak i sa prostora gde se košarka i ne prati, velika su sramota za ceo ovaj region. Rečnik visokih predstavnika klubova je ispod granice prihvatljivosti. Sve u svemu, jako ružna i tužna slika.

- To smo jasno poručili menadžmentu ABA lige i svim klubovima osnivačima. I nameravamo to da ponovimo na Skupštini ABA lige na koju smo pozvani - kaže Mitrović.

Vuk Mitrović Vuk Mitrović je svojevremeno bio potpredsednik KSS zadužen za marketing Foto: MN Press

- To isto su nama rekli pojedini sponzori i TV partneri, a posebno su to istakli potencijalni sponzori sa kojima mesecima, pa i godinama, radimo na uključivanju u ovaj projekat. Sve je vraćeno godinu dana unazad, kada je takođe došlo do otkazivanja saradnje sa velikim poslovnim brendovima zbog događaja u prošlogodišnjem finalu.

- ABA liga mora pokazati da je ozbiljna organizacija ili ona verovatno više neće postojati, barem ne u ovom formatu, a mi sigurno nećemo biti deo neke nove eventualne tvorevine”, rekao je Mitrović.

On je dodao da svaka “ozbiljna organizacija poštuje sebe, svoj statut i disciplinski pravilnik i strukturu upravljanja”.

- Poštuje timove, igrače, trenere, sudije, ali i svoje gledaoce. Poštuje svoje partnere, sponzore i svoje ugovorne obaveze i vodi računa sama o svom imidžu. Mi tu samo možemo da pomognemo, ali ABA liga i njeni osnivači i klubovi mogu sami da unište sve, pa i svoj imidž i samu ABA ligu.

- I izgleda da se ozbiljno trude da to i urade. Srećom, ne svi - rekao je Mitrović.

VIDEO: Skandal u Pioniru, navijači Zvezde napali košarkaše Budućnosti

(Telegraf.rs/Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ

    15. maj 2019 | 15:58

    Nije strašno kad ne postoji cela liga, nego je tu najstrašnije kad u toj ligi učestvuje nepostojeći klub radnički basket,fmp,koledz,fmp2 i pre 2011' pokojna crvena zvezda😂🔐👌

  • Zpn

    15. maj 2019 | 16:18

    Ajde nelupajte nikad veca.gledanost nije bila nego ove sezone.A Vama je to glavni cilj.Sta hocete pozoriste idite u NBA.

  • Zeki

    15. maj 2019 | 17:11

    I ovo malo kvaliteta sto imamo u nasem sportu (kosarci) zele pojedinci da uniste taj sport! Pojedinim ljudima smeta sto je Crvena Zvezda mocna. Crnogorce (Buducnost) razumijem nemaju nacina da opravdaju krah u ovom sportu. Toliko silnih para bscili i na kraju corak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA