≫ 

Čović dominirao u pobedi Zvezde, crveno-beli potukli Zlatibor u Železniku! (VIDEO) (FOTO)

Zvezda posle sedam kola ne zna za poraz

  • 11

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su kao domaćini ekipu Zlatibor Čajetine 83:57 u utakmici sedmog kola košarkaške Superlige Srbije.

Najefikasniji je u crveno-belom dresu bio Filip Čović sa 16 poena i četiri asistencije, 12 je ubacio Ognjen Dobrić, a 11 Kej Si Rivers. Na suprotnoj strani je Božidar Babović postigao 15, a Bogdan Riznić i Radomir Marojević po 11 koševa.

Zlatibor je solidno šutirao trojke tokom meča, ali mu to nije pomoglo protiv vidno kvalitetnije ekipe u kojoj su priliku da igraju dobili i igrači koji su tokom ABA lige bili u drugom planu.

Gosti su se u Železniku držali dobro u prvih pet minuta do trojke Bilija Berona kada su crveno-beli poveli sa 14:10. Od tog trenutka do kraja četvrtrine Zvezda je dominirala i sa devet razlike ušla u drugu deonicu.

___ Foto: MN Press

Suficit domaćih bi bio dvocifren da Bogdan Riznić nije pogodio trojku u poslednjem napadu Zlatibora i malo ublažio zaostatak. Druga četvrtina je pripala Filipu Čoviću koji je posle zakucavanja Dušana Ristića održavao prednost svoje ekipe što sa linije bacanja, što prodorima.

Zlatibor je pogocima Božidara Babovića i Radomira Marojevića prišao na minus četiri, ali je Čović dao trojku, kasnije su se priključili i Odžo i Beron pa su crveno-beli na poluvremenu vodili 44:35.

U nastavku je očekivano došlo do pada u igri gostiju, tim Milana Tomića je pojačao ritam i potpuno ga kontrolisao. Zlatibor je nizao izgubljene lopte, Čović, Faje, Dobrić i Rivers su pogađali i do sredine treće četvrtine Zvezda je imala 19 razlike, a do kraja i 23 poena viška.

___ Foto: MN Press

Četvrta četvrtina je bila samo završavanje posla koji je već rešen u trećoj četvrtini. Crveno-beli su trijumfom ostali neporaženi u Superligi i drži prvo mesto u grupi A, dok je Zlatibor na granici plejofa, na četvrtom mestu sa skorom od dve pobede i četiri poraza.

VIDEO -Zvezda tek u drugom poluvremenu "slomila" Borac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA