Klajburn dobio MVP titulu, trener CSKA ishvalio drugog igrača: Ono što je rekao na poluvremenu u svlačionici...

Za Itudisa nema dileme - Hajns je njegova ''produžena ruka'' na terenu

  • 1

Amerikanac Vil Klajburn izabran je za MVP-ja fajnal-fora Evrolige koju je osvojio sa ekipom CSKA iz Moskve!

Klajburn je Efesu u finalu dao 20 poena, koliko i Kori Higins, ali je presudilo to što je u polufinalu ubacio čak 18. Nasuprot njemu, Higins je ''kraljevskom klubu'' dao 11, a čak devet je bilo sa penala.

Šejn Larkin iz redova Efesa je bio ubedljivo najbolji u poenterskom smislu na turniru (30 i 27 poena), ali se na kraju nije okitio titulom. Pomenimo i to da je za MVP-ja regularnog dela izabran Jan Veseli iz Fenerbahčea.

Međutim, ako je verovati rečima trenera CSKA Dimitrisa Itudisa - Karl Hajns je bio jedan od najzaslužnijih za trofej Armejaca.

- To je čovek kome se ja ne samo divim, nego ne mogu da izrazim svoju zahvalnost. Način na koji on tretira celu ovu grupu, ujedinjenu u svlačionici, kada oni provode mnogo sati zajedno, ovaj čovek je moja leva ruka, moja desna ruka, moj stomak, moje srce. On je živi primer. Spreman je da postane trener. Rekao je: "Momci, gotovi smo. Moramo da izađemo na teren i završimo posao.'' To je lako reći, mnogo teže uraditi, a svi moji momci su to uradili - rekao je Itudis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA