Spektakularni Lenard uzvratio udarac Janisu: Toronto preživeo posle dva produžetka (VIDEO)

Prva zvezda Reptorsa upisala je 36 poena uz rekordno provedenih 52 minuta u igri

  • 0

Košarkaši Toronto Reptorsa smanjili su na 2:1 u seriji u finalu istočne konferencije NBA lige, pošto su savladali Milvoki Bakse u trećoj utakmici sa 118:112, posle dva produžetka.

Nakon regularnog dela igre bilo je 96:96, da bi se zatim dva puta igrao produžetak. Toronto je i na kraju regularnog dela i prvog produžetka imao šut za pobedu, ali nisu pogađali. U drugom produžetku im takav šut nije ni bio potreban, jer su napravili dovoljnu razliku za mirnu završnicu, koju je obezbedio Kavai Lenard sjajnom igrom.

Bila je ovo žestoka borba dve ekipe u kojoj je Toronto imao kontrolu u gotovo čitavom meč i dozvolio je Milvokiju vođstvo samo u dva navrata i to od samo dva poena. Na samom startu meča i na početku drugog produžetka.

Kavai Lenard, Toronto Reptors, Milvoki Baks Kavai Lenard u prodoru; Foto: AP/Tanjug

Prva zvezda Reptorsa meč je završla sa 36 poena uz rekordno provedeno vreme u njegovoj dosadašnjoj karijeri na terenu. Igrao je čak 52 minuta i doprineo pobedi, kojom je Toronto smanjio na 2:1 u seriji.

Ne samo da je bio sjajan u napadu, već je imao doprinos i u odbrani, posebno u čuvanju glavne zvezde Milvokija, Janisa Adetokumba, koji je sveden na samo 12 poena.

Pored Lenarda, koji je uz 36 poena imao i 9 skokova i 5 asistencija, ali i dve ukradene lopte i jednu blokadu, istakao se i Paskal Siakam sa 25 poena i 11 skokova. Mark Gasol je takođe imao dabl-dabl sa 16 poena i 12 skokova uz 7 asistencija, ali i 5 blokada.

Kod Milvokija se istakao Džordž Hil sa 24 poena. Malkom Brogdon je dodao 20, a Bruk Lopez 16. Nikola Mirotić je meč završio sa 10 poena.

Naredni meč u seriji takođe se igra u Torontu, u noći između utorka i srede od 02.30.

VIDEO: Jokićeva faca pošto je slučajno isčupao mikrofon je neprocenjivo blago

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA