≫ 

Sin legende Partizana postaje Španac: Furija krade "novog Dončića", najtalentovanijeg košarkaša Evrope (VIDEO)

Da li će sin Ive Nakića, Mario, obući dres Španije pre Hrvatske ili čak Srbije?

  • 4

MVP upravo završene juniorske Evrolige, Mario Nakić, blizu je odluke da prihvati poziv španskog košarkaškog saveza da obuče njihov dres. Radi se o sinu legendarnog jugoslovenskog košarkaša Ive Nakića.

Mario Nakić pažnju na sebe je skrenuo kada je svoj Real Madrid odveo do titule prvaka Evrope na ovogodišnjoj juniorskoj Evroligi. U finalnoj utakmici, igrač koji igra na poziciji dva i tri, postigao je 33 poena uz rekordni indeks korisnosti u finalima od čak 41. U finalu je savladana naša Mega a predhodni rekorder po indeksu korisnosti bio je Megin centar Goga Bitadze sa 38.

Koliko dobru utakmicu je Nakić odigrao govori podatak da je postigao i rekordan broj poena u finalima. Sa ovog prestola skinuo je kapitena reprezentacije Srbije Milana Mačvana, koji je 2007. predvodio FMP sa 28 poena.

Mario Nakić je sin legendarnog hrvatskog košarkaša Ive Nakića, koji je mnogo radosti donosio celoj Jugoslaviji u partijama u nacionalnom dresu. I ako je Ivo Hrvat, Mario se rodio u Beogradu, tako da ima i hrvatski i srpski pasoš. Zbog toga su oba saveza pomno pratila razvoj mladog igrača, koji je ove sezone upisao čak i prve minute u prvom timu Reala.

Međutim, kako prenose španski meiji, Mario je blizu odluke da prihvati poziv košarkaškog saveza Španije i da postane njihov reprezentativac.

I ako je prve košarkaške korake napravio u Zemunu i Partizanu, vrlo je moguće da ćemo ga ubuduće gledati u dresu Furije.

Podsetimo, Španija je prethodno na ovakav način "ukrala" Srbiji i Crnoj Gori Nikolu Mirotića, koga su privoleli da obuče njihov dres.

VIDEO: Andrea Trinkijeri crta legendarnu trojku Saše Đorđevića i objašnjava kretanje Nakića, Đorđevića, Stevanovića...

Da li će finale Zapada biti rešeno već posle četiri utakmice? Golden Stejt vodi sa 3:0 protiv Portlanda i večeras ima meč loptu. Kvota na trijumf šampiona i prolazak u veliko finale je 1,65, a na keca i produžetak serije 2,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Portland - Golden Stejt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РВ

    20. maj 2019 | 17:07

    Можда син некадашњег играча Партизана а легенде Партизана не никако. Свакако да је био добар играч Партизана али легенда не. Имамо ми наше праве легенде.

  • Zeljko PSG ex JSO

    20. maj 2019 | 21:01

    Ništa oni ne kradu,već ovaj papucar Doncic je bez trunke dostojanstva i ponosa.

  • N

    20. maj 2019 | 13:38

    Jak igrac Mirotic. Nr bi ni imao sanse pored Jokic, Bobija, Milutinova...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA