Mijailović za Telegraf: Lendejl je naš! Partizan nije klub koji može biti prevaren na fore!

Uspostavili smo sistem koji funkcioniše sa jasnim disciplinskim pravilnicima koje su igrači potpisali. U Evroligu želimo... - kaže predsednik crno belih Ostoja Mijailović

  • 21

Vest o prelasku jednog od najboljih košarkaša Partizana ove sezone, Džoka Lendejla u Žalgiris, dobro je odjeknula u navijačkim krugovima. Međutim, od njegovog odlaska, barem za sada, nema ništa jer je on sto odsto košarkaš crno-belih. 

Ovu informaciju za Telegraf je potvrdio predsednik Partizana Ostoja Mijailović koji je objasnio "zaplet i rasplet" slučaja - Lendejl.

- Lendejl je sto odsto igrač Partizana. Dobio je, na lični zahtev, dozvolu da ode u Ameriku na 7 dana kako bi se lečio. To je odobreno. A kada je to objavljeno, u medijima se brzo pojavila vest da je on igrač Žalgirisa, kojem čak iz tog kluba žele dobrodošlicu. Ovo prvo što sam rekao je zapravo istina. Da li će on otići u Žalgiris ili neki drugi klub još uvek se ne zna.

Svakako vest o ovom odlasku nije obradovala navijače kojima je dugajlija iz Australije, zahvaljujući dobrim partijama, prirastao za srce. Ipak, razloga za preveliko nezadovoljstvo nema jer je on još uvek Partizanov, a iako ode klub će dobro zaraditi, tvrdi Mijailović.

- On ima visoko obeštećenje koje je tri puta veće od njegovih godišnjih primanja. Samim tim, višestruko je veće od onoga što je Partizan za njega platio. Šta god da se desi, Partizan će biti u velikom plusu. Mi nismo donosili odluku da li ćemo ga prodavati. U ovom trenutku on nije slobodan igrač. On do kraja sezone ima obavezu da bude u klubu. Na kraju sezone može da ode uz veliko obeštećenje na koje on ima pravo da se pozove. 

VIDEO: Ostoja Mijailović: Otkud Partizanu novac za Trinkijerija i pojačanja

Nezvanično, suma o kojoj je reč je oko 300.000 evra. Upravo to je cifra koju će Žalgiris morati da plati u slučaju dogovora sa crno-belima. Za sada je poznato da jesu zainteresovani, ali ništa nije finalizirano, potvrđuje Mijailović.

- Lendejl još ništa nije potpisao. Za mesec dana on meže da bude Žalgirisov, ali kada se ispune klauzule i obaveze prema Partizanu koje nisu male. Mi smo na vezi sa Žalgirisom i ako se dogovorimo, daćemo svoje saopštenje po tom osnovu.

VIDEO: Novi centar Partizana o Srbiji, Crvenoj zvezdi, Grobarima

Za razliku od prethodnih sezona, ovoga puta klub će dobiti obeštećenje koje će svakako značiti klubu, naročito u pripremi za narednu sezonu.

- Ranije to nije bila praksa Partizana. Ti izlazi i ako su postojali, bili su jako mali, jer je Partizan bio degradiran. Sada igrači mogu da odu, ali će klub koji želi da ih dovede morati da plati tri puta više propisanog obeštećenja. To je sa biznis strane jako dobro. Uspostavili smo sistem koji funkcioniše. Postoje jasni disciplinski pravilnici koje su igrači potpisali da su ih razumeli, a odnosi se i na strane i na domaće igrače.

- Partizan više nije, i neće biti, klub koji može biti prevaren na neke fore. Sve se zna, sve je propisano, sve prate dokumenti i neće biti nikakvih problema. Sve u svemu, eventualnim odlaskom Lendejla, ili bilo koga drugog, Partizan će svakako dobro zaraditi, a uložiti novac pametno i u kvalitetne igrače.

OSTOJA MIJAILOVIC, MLADJAN SILOBAD Mijailović i Šilobad u Pioniru; Foto: MN Press

Kada je reč o Lendejlu postoji mogućnost da on ostane u klubu, a dosta zavisi i od eventualnog učešća u Evroligi.

- Jedno je želja, drugo je realnost i mogućnost. Ako se Partizan izbori da igra Evroligu sledeće sezone, sigurno je da su veće šanse i za igrače kao što je Lendejl i za Lendejla. Svi teže ka kvalitetnim takmičenjima i igračima.

- Videćemo šta će se dešavati u budućem periodu. Mi smo poslali aplikaciju za Evroligu, ako budemo izborili to, biće veća šansa i da on ostane i da dođe još kvalitetnijih igrača. U ovom trenutku većina igrača ima te izlazne klauzule da mogu da izađu uz neke uslove.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu istakao je da dva kluba iz ABA lige neće igrati, što ne remeti planove crno-belih.

- Znam sve što je rekao Bartomeu. Naravno, Partizanu za sledeću sezonu, a govorim o ovoj aplikaciji, i ne odgovara da ABA liga da drugi tim, prosto, jer nismo bili drugi tim na tabeli. Jedno je dati drugi tim iz neke lige, a sasvim je druga stvar dati nekom"vajld kard". Ne kažem u ovom trenutku da će je dobiti Partizan, velika je konkurencija,  i puno je zahteva jer Evroliga je najprestižnije takmičenje u Evropi. Mi je želimo, baš kao i drugi. Mi ćemo kao i uvek uraditi najviše što možemo za Partizan i navijači nemaju razloga za brigu. Završavamo ovu sezonu i pripremamo adekvatno sledeću - poručio je na kraju predsednik crno-belih.

VIDEO: Džok Lendejl psovao na srpskom posle pobede

(Saša G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @GIHT

    21. maj 2019 | 15:49

    A kako ste Vi uzeli Jankovica od Zvezde,koliko ste ga platili?Sada se borite za neku pravdu,a Jankovica ste uzeli na mucku .To je Vas stil rada.

  • nscz

    21. maj 2019 | 15:51

    Sto lazes ove napacene frakcije. Pa vi ste godinama na foru otimali igrace. Reci lepo da ste stopirali Lendejlu transfer u Makabi. Da se on posvadjao sa upravom. Da je gadjao flasicom vode onog Midzeta. I da je sve zavrsio sa Zalgirisom. Tako si ih lozio i za Evroligu a i sam znas da ste predaleko od EL. I kako se ulazi u Evroligu

  • Www

    21. maj 2019 | 17:30

    Dosta ste vi varali klubove na fore e pa sad malo da se vrati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA