≫ 

Hrvati kažu da je bliže dresu Srbije, ali KSS nije od njega dobio "da": Zovu ga Mr Finals, a Real mu zabranjuje da kaže koju zemlju će da predstavlja (VIDEO)

Ako se po jutru poznaje dan, o Mariju Nakiću će se narednih godina tek pisati...

  • 15

Košarkaši Real Madrida nisu uspeli da odbrane tron Evrope u seniorskoj konkurenciji, ali dok se CSKA "svetio" Realu za prošlogodišnji poraz u polufinalu, za juniore Kraljevskog kluba nije bilo težih prepreka.

Na putu do trofeja "stradala" su i dva srpska kluba, Crvena zvezda (80:50) i Mega u finalu (95:76). Centralni šraf te ekipe je Mario Nakić koji je Megi ubacio 33 poena uz osam skokova i četiri asistencije.

Mario je sin čoveka koji je svojevremeno pokoravao Evropu sa Cibonom i Partizanom s kraja osamdesetih i početkom devedesetih godina.

Otac Ivo Nakić je rođeni Riječanin, a majka Zorica Nakić je iz Srbije i sa Ivom ima dvoje dece, Marija i ćerku Ivu. Mario je rođen u srpskoj prestonici. Međutim, zbog košarkaške karijere i talenta, Mario se sa svega 17 godina našao u svojevrsnom trouglu.

Može da bira da igra za Srbiju u kojoj je rođen, za Hrvatsku odakle mu je otac ili Španiju gde igra za Real i koja već ima istoriju "skupljanja" talenata iz drugih država.

Foto: Printscreen Youtube / Euroleague

Na pitanje novinara Vladimira Stankovića za koga će igrati, Nakić je ostao "zakopčan".

- Ne mogu da odgovorim na to pitanje. Zabranili su mi iz Reala - rekao je Nakić, posle čega je ipak malo "popustio".

- Da, odlučio sam za koga ću igrati, ali objaviću to kad dođe vreme - dodao je.

Ranijih godina je bilo različitih izbora mladih košarkaša sa ovih prostora. Sećamo se da je sa ovih prostora Furiju birao Nikola Mirotić, rođeni Crnogorac.

Luka Dončić, Mariov idol je birao Sloveniju u kojoj je rođen, mada mu je otac Srbin Saša Dončić. Goran Dragić je načinio sličan izbor kao rođeni Ljubljančanin...

- Naravno. Pre tri dana sam pričao s Ivom i rekao mi je da ćemo se naći i razgovarati. Priznao mi je da Mario još nije ništa odlučio, ali da je ipak bliže igranju za Srbiju.

Tamo se rodio, tamo mu je porodica, prijatelji, za Hrvatsku ga vežu samo letovanja. U kontakt s njim stupili su Đorđević i Danilović i nagovaraju ga da se odluči za Srbiju.

Rekao sam Stojku i Joki da se hitno moramo naći s momkom i uraditi sve što možemo da ipak odabere Hrvatsku - rekao je Mršić za Indeks.

Međutim, Telegraf u Srbiji dobija nešto drugačije informacije. Kako nam je nezvanično potvrđeno, naš savez jeste stupio u kontakte sa talentovanim košarkašem, ali "za sada nije dobio nikakav pozitivan odgovor".

Doduše, nije nam decidno precizirano da li to znači da je Mario odbio poziv Aleksandra Đorđevića i Predraga Danilovića, što znači da je mogućnost da obuče dres Orlova otvorena.

Ono što je jedino izvesno, jeste da mu se saigrači u klubu okreću kada god im je potreban neko ko će da "povuče", zbog čega su mu nadenuli i poseban nadimak.

- Oni se uvek šale sa mnom, kao zovu me Mr Final, odigram dobro. Ali to nema nikakve veze, jer imamo odličnu ekipu. Bukvalno koji god igrač da uđe sa klupe napravi razliku i ne pada ni intenzitet ni igra. Stvarno nisam samo ja, bio je Uzman, Almar. Ova generacija je možda čak i najbolja u Realu što je bila - rekao je za Sport klub posle finala.

Sa juniorskom košarkom je za njega skoro pa gotovo, vreme je za seniorsku i neke izbore koji narednih godina neće biti baš tako laki.

VIDEO - Luka Dončić prokomentarisao prolazak Reala u finale Evrolige

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    20. maj 2019 | 21:10

    Ajmo mali ovde si odrastao, ovde si poceo da igras kosarku HARAJ SVETOM ZAJEDNO SA SRBIJOM! 💪

  • Дејан Младеновић

    20. maj 2019 | 22:05

    Каква црна рвацка...не треба теби ни Шпанија играј за репрезентацију земље кошарке а то је Србија

  • Maradona

    20. maj 2019 | 21:50

    Odvesti malog na SP i resen problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA