≫ 

Spektakularni Stef Kari "pometlao" svog brata i Portland: Golden Stejt u velikom finalu NBA lige (VIDEO)

Voriorsi "počistili" Blejzerse u finalu Zapada sa 4:0 u seriji

  • 0
Golden Stejt Voriors, Stef Kari, Portland Treilblejzers Stef Kari je upisao tripl-dabl u poslednjoj utakmici serije; Foto: AP/Tanjug

Golden Stejt Voriorsi su u finalu NBA lige, pošto su rezultatom 4:0 u seriji "pometlali" Portland! Četvrti meč rešili su u svoju korist posle produžetka sa 119:117. Aktuelni šampioni braniće tako titulu u velikom finalu, gde čekaju pobednika finala istočne konferencije između Milvokija i Toronta.

Nije se osetio kod Golden Stejta ni izostanak povređenog Kevina Durenta, koji je propustio čitavu seriju sa Blejzersima. Zato je tu bio Stef Kari, koji je odigrao maestralno, kao pravi vođa, a u poslednjem meču serije imao je tripl-dabl sa 37 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

Pratili su ga Drejmond Grin, koji je takođe imao tripl-dabl sa 18 poena, 14 skokova i 11 asistencija, kao i Klej Tompson sa 17 poena i Kevon Luni sa 12 poena i 14 skokova.

Kod Blejzersa su najraspoloženiji bili Mejers Lenard sa 30 poena i 12 skokova, Demijen Lilard sa 28 poena i 12 asistencija i Si Džej Mekolum sa 26 sa poena.

Set Kari je bio u totalnoj senci svog poznatijeg brata. Za 14 minuta na parketu postigao je samo 1 poen uz po dva skoka i isto toliko asistencija.

Golden Stejt Voriors, Stef Kari, Portland Treilblejzers Voriorsi sa peharom za osvajača Zapada NBA lige; Foto: AP/Tanjug

Posle početnog vođstva Voriorsta u prvoj i sredinom druge četvrtine, gde prednost nije prelazila 5 poena, Portland je uspostavio kontrolu igre, koju su imali tokom većeg dela meča, do same završnice.

Imali su vođstvo i od 17 poena razlike pred kraj treće četvrtine, ali je Golden Stejt počeo da topi tu prednost u poslednjoj deonici, da bi na kraju stigao do izjednačenja i ušlo se u produžetak, posle trojke Kleja Tompsona na 1.50 do kraja. Interesantno je da nakon toga nijedna ekipa nije postigla poen do isteka regularnog dela igre.

Ni u produžetku timovi nisu bili preterano efikasni, ali su Voriorsi bili precizniji i dobili su dodatni period sa 119:117. Drejmond Grin je pogodio ključnu trojku 44 sekunde pre kraja, nakon čega se Portland nije oporavio.

Golden Stejt sada čeka pobednika duela istočne konferencije između Milvokija i Toronta, gde je rezultat u seriji trenutno 2:1 za Bakse.

VIDEO: Kevin Durant za Telegraf: Drago mi je što je Bogdan u NBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA