Bjelica otvorio dušu o reprezentaciji: Nadam se da ćemo biti kompletni, ali razumem i one koji kažu "neću, ne da mi žena" (VIDEO)

As Sakramento Kingsa govorio sa kakvim ambicijama očekuje Mundobasket u Kini

  • 6

Nemanja Bjelica je u razgovoru za Alternativnu televiziju poručio da se raduje predstojećem Mundobasketu u Kini i nada se da će Srbija biti kompletna. Ipak, ističe da razume i one koji se nekada ne odazovu pozivu selektora.

- Ja razumem one koji kažu "ne mogu, ne da mi žena, hoću da budem s porodicom". Mi se uvek uhvatimo za to ko će propustiti ovo Svetsko prvenstvo. Sledeće godine kad taj bude igrao, svi će to zaboraviti. Ja ne verujem da postoji igrač koji ne voli da igra za reprezentaciju. Svako ko ne igra verovatno ima razlog i to mora da se poštuje. Na kraju dana, za reprezentaciju treba da igra onaj ko hoće i ne treba nikog da teraš - rekao je Bjelica, koji ističe da on lično obožava da igra za nacionalni tim.

Kings Jazz Basketball Bjelica je protekle sezone odigrao najbolje od kako je stigao u NBA ligu; Foto: Tanjug/AP

- Stvarno volim da igram za reprezentaciju. To je zaista lep osećaj. Na kraju krajeva, mi smo jedna velika porodica. Krasi nas izuzetan timski duh i hemija unutar ekipe. Tu ne mislim samo na nas igrače i na stručni štab već i na ostale članove reprezentacije, medicinski tim i sve one koji daju svoj pun doprinos. Ljudi ih često zaboravljaju, a njihova uloga u svemu je nemerljiva.

Bjelica se nada da će Orlovi biti na okupu, i da u tom slučaju imaju najbolji tim odmah posle Amerike.

- Mi smo, igrački gledano na papiru, posle američke, najbolja reprezentacija na planeti. Svidelo se to nekome ili ne, ali ja mislim da je to tako. Imamo lepu priliku u Kini da napravimo uspeh. Najvažnije je da svi budemo na okupu. Žreb nisam gledao, ali računica je jasna - pobediš sve i igraš sa Amerikancima u finalu. Mislim da je naša generacija zaslužila da osvoji jednu zlatnu medalju. E sad, da li će to da bude svetska, evropska ili olimpijska to ćemo da vidimo. Poželeo bih da svi budemo na okupu i da osvojimo tu zlatnu medalju. Vodili smo razgovor Bogdan i ja sa Divcem i Peđom i pričali su nam o toj reprezentaciji, koliko je to na kraju i zabavno. Kratko traje, ali je nezaboravno - zaključuje Bjelica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    21. maj 2019 | 08:10

    To majstore ,takvi nam trebaju koji vole svoju zemlju.

  • Brana

    21. maj 2019 | 08:41

    Nekom ne da zena a nekom mama....

  • Fil

    21. maj 2019 | 10:05

    Nemanja, znam te odlično. Trenirao si sa mojim sinom. Želim ti svako dobro. Uvek si bio dobar, vaspitan, vredan, patriota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA