ABA ligi preti raspad zbog kluba sa Kosova: Najavljuje se istupanje zbog priče o ulasku ekipe iz Prištine!

Igokea će isputiti iz regionalnog takmičenja ukoliko na Skupštini bude razmatrano učešće ekipe sa Kosova

  • 3

Ne stišava se bura u ABA ligi, a sve uoči Skupštine regionalnog takmičenja koja je zakazana za 24. maj.

Generalni menadžer Igokee, Igor Dodik, najavio je da će klub iz Laktaša istupiti iz ABA lige ukoliko na Skupštini bude razmatrano učešće Prištine.

- Ovo je moj lični stav i govorim u svoje ime. Znam da postoji neka inicijativa da Priština uđe u takmičenje, međutim, znam i da takva ideja nema podršku klubova. Možda ima i onih koji bi to podržali. Moj stav po tom pitanju je jasan, ukoliko se o tome bude zvanično raspravljalo na Skupštini ABA lige Igokea će izaći iz takmičenja - izjavio je Dodik, a prenosi srpskainfo.com.

Jedno od pitanja o kojima će biti reči je i potencijalni nastup Olimpijakosa u ABA ligi.

- Pitanje Olimpijakosa je jedna od odluka koju bi trebalo da donesemo, odnosno moramo odlučiti o tome da li ćemo menjati propozicije ili ne. Olimijakos želi da igra u ABA ligi i znam da intenzivno lobiraju kod nekih klubova, a njihov predstavnik će prisustvovati i samoj skupštini. Koliko znam Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega su bili protiv toga, ali to možda i nije njihov konačan stav.

Igor Dodik Foto: MN Press

- Osim toga na skupštini će biti reči i o ostalim pitanjima, razgovaraćemo i o tome kako da uozbiljimo priču kada su sudije u pitanju, pojedinim rukovodiocima u okviru lige su istekli mandati, a o tome ćemo takođe razgovarati. U svakom slučaju, mnogo je pitanja koja su pred nama i koja moramo da rešimo - zaključio je Dodik.

Očekuje se da se povede razgovor i o odnosu Dragana Bokana i Nebojše Čovića, odnosno o nastupu klubova iz ABA lige u Evroligi s obzirom da naredne godine ističe ugovor

sa ovim takmičenjem.

VIDEO: Pogledajte šta je Čović radio posle nereda na meču Zvezda - Budućnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    21. maj 2019 | 13:46

    Ne trebaju Abi ni Šiptari ni Grci!

  • AHAB

    22. maj 2019 | 10:25

    OLIMPIJAKOS DA,PRIŠTINA NE ...SVE JASNO KO DAN,SAMO LOŠI LJUDI ZAMUTE SVE,PA I OVO...

  • Rade

    21. maj 2019 | 17:15

    Partizan, CZ, FMP, Mega da podrže Igokeu i da isgupe iz ABA lige ako Priština bude igrala ABA ligu. Samo se plašim Nebojše Čovića taj će da igra sa CZ zbog love će Ćoki sve da uradi. Ali, videćemo!!!🤑🤑🤑

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA