Ovo su DVE najbitnije stvari koje mladi igrač treba da ispuni da bi postao NBA as!

Skaut NBA šampiona za Evropu objašnjava koje je najbolje vreme da se ode u najjaču ligu sveta

  • 0

Srpski košarkaški trener Kosta Jankov (64), već deceniju i više  glavni evropski skaut NBA tima Golden Stejt Voriorsa. Jankov je u košarci 40 godina, a znanje je sticao od Ranka Žeravice kome je bio pomoćnik u Zvezdi, dok je takođe bio godinama saradnik Božidara Maljkovića u klubovima u kojima je radio.

Bio je pomoćnik Maljkoviću na klupi Jugoplastike i Panatinaikosa, sa kojima su osvojili tri evropske titule. Kasnije se opredelio za posao skauta i godinama je šef skaut službe Golden Stejta sa kojim ima tri prstena NBA lige.

On je u fenomenalnom intervjuu za košmagazin, pričao između ostalog i o tome kada je pravo vreme da mladi košarkaš ode u NBA

Kosta Jankov Ima pedantan spisak svih talentoavnih srpskih igrača koji su bili talentovani juniori, a nisu uspeli kao seniori: Kosta Jankov Foto: MN Press

- Što se tiče “idealnih godina za odlazak”, one postoje, one su uslovne i one zavise od sledećih ostvarenja:

- Prvo: Igrač nikada ne treba da prihvati ono što mu ne pripada. Istovremeno, on mora da se bori i izbori da mu se ne uzme ono što mu pripada. Kada igrač dostigne nivo da mu je uloga u igri zarađena “krvavim” radom i rezultatima rada na treningu, a ne da su dobijeni na poklon, to je prvi i najbolji signal da je igrač na pravom putu.

sl015796_20190215100026022.jpg Obe stvari sam ispunio i zato sam sada lider Sakramenta: Bogdan Bogdanović Foto: Guliver/Streeter Lecka/Getty images

- Drugo: Da bi ostvario predhodno, u NBA igrač treba da dostigne nivo svoje individualne odbrane. Mora biti sposoban da čuva direktnog protivnika i da ga drži u statističkim granicama koje je protivnik do tada imao. Čineći to, igraču nije potrebno uključivanje dela tima, ili čitavog tima u proces pomaganja van redovne timske taktike.

Ako igrač pre odlaska u NBA tim dobije uveravanja da će biti tako, budite sigurni da će klub održati datu reč. Htenja su obično predhodnica ostvarenja. Od igrača zavisi koliko će dugo trajati tako zarađena prilika. To je samo-motivacioni proces bez kraja - objasnio je Jankov.

(Telegraf.rs/košmagazin)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA