≫ 

Najveći talenat Evrope izabrao Orlove: Rakočević doneo dobre vesti u Beograd!

Najkorisniji košarkaš Evrolige za mlade najverovatnije će u nastupati za zemlju u kojoj je orđen

  • 2

Supertalentovani košarkaš Real Madrida Mario Nakić koji ima pravo da bira između Srbije, Hrvatske i Španije najverovatnije će u budućnosti nastupati za Orlove.

Kako prenose Novosti, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević u sredu je razgovarao sa Nakićem, a susreo se sa njim i tokom fajnal-fora u Vitoriji.

- Mario želi da leto posveti individualnom radu, kako bi bio kandidat za prvi tim Reala naredne sezone i krenuo stopama Luke Dončića. Pitao sam ga kako razmišlja o reprezentativnoj budućnosti, s obzirom na to da je prošao program Razvojnog trenažnog centra KSS. Rekao mi je da je bliži tome da igra za Srbiju nego za neku drugu reprezentaciju. Naravno, mi želimo da igra za nas, nećemo pritiskati momka, ali smo mu stavili do znanja da smo mu na raspolaganju za sve što mu je potrebno - rekao je Rakočević.

Da podsetimo, Mario Nakić je sin legendarnog hrvatskog košarkaša Ive Nakića, koji je mnogo radosti donosio celoj Jugoslaviji u partijama u nacionalnom dresu. I ako je Ivo Hrvat, Mario se rodio u Beogradu, tako da ima i hrvatski i srpski pasoš. Zbog toga su oba saveza pomno pratila razvoj mladog igrača, koji je ove sezone upisao čak i prve minute u prvom timu Reala. Takođe, po nedavnim pisanjima u Španiji, Furija je zaintresovana da naturalizuje jednog od najvećih talenata Evrope.

VIDEO: Rakočević otkrio tajnu slobodnih bacanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BELGRADE

    23. maj 2019 | 15:07

    Pa logično.Mali nije lud da odabere Hrvatsku koja svakako minim 8 godina neće nigde nastupati. Propuštaju svetsko,a samim tim i Olimpijadu...A sa Srbijom ima priliku da se bori za medalje u svim takmičenjima. Posle SAD-a dokazali smo da smo najjači.Ulazimo u finala i oslabljeni...

  • Nelle

    23. maj 2019 | 23:03

    E moji Hrvati,kada i vaši hoće da igraju za Srbiju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA