≫ 

Zamenili su me za kopir aparat: Netsi se odrekli jednog od najboljih šutera u istoriji NBA! (VIDEO)

Mrežice nisu umele da procene kvalitet

  • 0

Kajl Korver je za 16 godina profesionalne karijere sebe profilisao kao jednog od najboljih "čistih" šutera u istoriji NBA košarke i trenutno je četvrti trojkaš u istoriji lige sa 2.351 trojkom.

Nju Džersi Netsi pre 16 godina nisu verovali u njegove kapacitete pa je otud nastala jedna od zanimljivijih priča koju je na svom nekadašnjem, Krejton univerzitetu Korver nedavno podelio.

- Pedeset prvi pik Nju Džersi Netsa. Vrlo brzo sam saznao da su me trejdovali u Filadelfiju, ali ne znam da li je trejd prava reč. Manje-više sam prodat za nepoznatu sumu novca, a kasnije sam saznao da su taj novac upotrebili za učešće ekipe u letnjoj ligi, a ono što je preostalo je otišlo na kupovinu fotokopir aparata.

- Koja je vaša trejd vrednost? Moja je bila kopir aparat. I to je ok. Pre nekoliko godina sam saznao da se taj aparat pokvario, a ja i dalje igram - objasnio je Korver na svečanoj dodeli diploma na Krejtonu.

Šesnaest godina kasnije, taj 51. pik koji je zamenjen za kopir mašinu je igrao u dva NBA finala, ima 38 godina i trenutno brani boje Jute Džez.

Čak je sportski "nadživeo" i Nju Džersi Netse jer se ta franšiza preselila u Bruklin.

VIDEO - Kobi Brajant: Samo Srbija može da pobedi SAD u košarci!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA