Samo Skajvoker i Džoker! Jokić se sve čvršće upisuje u istoriju Nagetsa i NBA lige! (FOTO) (VIDEO)

Kakva sezona na individualnom planu...

  • 1

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić izabran je u najbolju petroku NBA lige i postao je tek drugi igrač u istoriji franšize iz Kolorada kome je to pošlo za rukom.

Jedini koji je pre Jokića bio u najboljem timu čitave lige je Dejvid Skajvoker Tompson u sezoni 1977/1978. Nagetsi su ove sezone stali na korak do finala zapadne konferencije pa je posle novog priznanja njihovom najboljem igraču, jasno zbog čega jedva čekaju sledeću sezonu.

- Ol-star nastup, najbolja petorka NBA lige... nije loše za 24-godišnjeg pika druge runde drafta - objavljeno je na zvaničnom nalogu kluba iz "Mile high" grada.

Jokić je imao 20,1 poen, 10,8 skokova i 7,3 asistencije po utakmici. Ujedno je postao i prvi centar od Vilta Čemberlena iz sezone 1967/1968 koji je tokom sezone prosečno imao bar 20 poena, deset skokova i sedam asistencija, a te brojke su dodatno porasle u plejofu.

Uz srpskog igrača, u najboljoj petorci lige su još Stef Kari, Janis Adetokumbo, Džejms Harden i Pol Džordž. Nikoli su čestitali brojni saigrači poput Ajzee Tomasa, Džamala Mareja, Džereda Vanderbilta i drugi.

VIDEO - Jokićeva faca pošto je slučajno isčupao mikrofon je neprocenjivo blago

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko V

    23. maj 2019 | 21:29

    Nikola najbolji srpski košarkaš svih vremena , a tek mu je 24...misli o tome

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA