Jokićev slučaj je kao Novakov, čim ne valja, udaramo i po familiji: Maljković tvrdi da je Nikola sada u Americi uradio disertaciju!

Umesto da ih mazimo i pazimo, mi ih kritikujemo, kaže Maljković

  • 2

Predednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković čuo je da najbolji centar na svetu Nikola Jokić ovog leta definitivno igra za Srbiju na Mundobasketu i kaže da je srpska publika prema njemu do sada bila previše stroga.

Jokić je u četvrtak izabran u najbolju petorku NBA lige, a već u petak pre podneva je potvrđeno da će biti jedan od Orlova u Kini.

- Ja sam dobio tu vest od ozbiljnih ljudi, definitivno je da će Nikola da igra. Taj slučaj bih povezao sa Novakom Đokovićem. Mi smo u Srbiji surovi prema našim vrhunskim zvezdama. Novak kada je bio bolestan i povređen mi smo ga kritikovali po društvenim mrežama, ovamo i onamo.

A boljeg sportistu nećemo imati barem u narednih sto godina. Nikola Jokić isto. IZabran je u petorku NBA lige. Znači najbolji centar od svih tamo koji su igrali za milionske, milionske ugovore - rekao je Maljković.

Na meti se neretko nađu i porodice najboljih sportista koji preskoče jedan ili dva ciklusa kvalifikacija ili jednostavno prestanu da beleže vrhunske rezultate.

- Isto tako smo bili skloni da kritikujemo i njegovu familiju. On je uzoran momak i pametan dečko. Nikad nisam radio s njim, ali ga poznajem. Čestitao sam mu što drži katedru srpske košarke u Americi. Sad je bogami i disertaciju uradio. Mi moramo da menjamo naš stav - dodao je predsednik OKS.

On navodi i da je pošteno reći kako su sve velike reprezentacije imale poneke važne igrače koji su preskakali velike turnire.

- Hajde da budemo pošteni. Recite mi jednog velikog srpskog igrača, jednog velikog francuskog, španskog, italijanskog koji nije imao pauzu. Svi su. Nemojmo tako. Umesto da ih mazimo i pazimo, mi ih kritikujemo bez ikakve potrebe - zaključio je Božidar Maljković.

VIDEO - Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije posetila Atletski savez Srbije

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    24. maj 2019 | 19:23

    Maljkovicu, malo si promasio temu. Niko Jokicu nije vredjao familiju. Jokica su zezali da gura gumu, jase konja, da mu menadzer zalizanko ne da da igra, da je bucko, da ne voli dovoljno svoju zemlju, ali mu familiju nije niko vredjao. Narod voli Nikolu, mi smo kosarkaska nacija, samim tim naravno da je ljudima krivo ako on nije tu. To je kao da te neki ortak zove na basket, a ti kazes da neces, pa ti taj ortak posle kaze koja si p... To znaci da mu je krivo sto necete da igrate, a ne da ima nesto protiv tebe. Jokica ljudi vole, on je momak na mestu. Drago mi je sto je obezbedio porodicu i sada moze da uziva u klubu i reprezentaciji. Zivela majka Srbija.

  • Klimt-Bec

    24. maj 2019 | 20:25

    Apsolutno je Maljkovic u pravu! Cim Nole izgubi i zavrsi prerano Turnir, pocinju sa pljuvanjem a tako se odnose prema svim nasim sportistima.... Jokica su pljuvali i prezirali dok se on borio da uspe, a nije mu bilo lako pored toliko dobrih igraca! E sada krece euforija jos da zaigra Bobi, Bogdanovic, Bjelica vec smo prvaci... Ali ne daj Boze da izgubimo neku utakmicu, nece ih oprati sve vode Sveta!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA