Bokan napustio skupštinu ABA lige, za sada ništa od Olimpijakosa!

I izveštaj lige za ovu sezonu će morati da sačeka

  • 14

Grčki Olimpijakos neće se priključiti regionalnoj ABA ligi, bar ne još, odlučeno je na Skupštini ovog takmičenja u Banja Luci.

Petnaestak dana nakon što je Budućnost organizovala neformalni sastanak na kom su neželjeni bili FMP i Crvena zvezda, a oko mesec dana nakon završetka sezone, liga je organizovala zvanični sastanak.

Zbog svega što se dešavalo u finalu ABA lige i međusobnih prozivki o linču, divljanju navijača u Podgorici, ali i kasnije u Pioniru, Skupština takmičenja je odlučila da kazni Nebojšu Čovića i Dragana Bokana: vodeće ljude Zvezde i Budućnosti.

Oni su sankcionisani sa po deset hiljada evra i nemaju pravo žalbe na tu odluku. Ostaje pitanje kako će novčana kazna sprečiti sličan razvoj događaja u Budućnosti.

Igor Dodik, čelni čovek ABA lige, rekao je da će izveštaj za prethodnu sezonu biti ostavljen za naredno zasedanje, te da će određeni akti biti dopunjeni tako da se incidenti iz finala ne ponavljaju.

Kada je reč o Olimpijakosu, stvar je proceduralne prirode jer Pirejci, kao izbačeni u drugu ligu Grčke bolju alternativu imaju u ABA ligi.

- Raspravljali smo i o tome i utvrdili da nedostaju određena dokumenta. Obavezali smo se i složili da treba da se dopune pravilnici kako bi sledeći put uopšte mogli da razgovaramo o tome - rekao je Dodik.

S druge strane, odluka da se Čović i Bokan kazne, doneta je dan pre sednice.

- Naravno da finalna serija nije trebala da se poništi, nismo ni imali većinu za to. Bokan je napustio sednicu zbog nekih neslaganja, morali smo da smirimo ton i mislim da je bila jedna od korektnijih sednica iako je dugo trajala - naveo je Dodik.

Po svemu sudeći, promena bi u narednom periodu moglo da bude i u kadrovskim rešenjima ljudi koji vode ligu.

VIDEO - Filip Čović nasmejao novinare: Ja ne moram ni da se saginjem

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja S.Petrovic

    24. maj 2019 | 19:37

    Izadji,mala...

  • Johan

    24. maj 2019 | 19:58

    Ima li logike da uđe u ABA ligu tim koji je finansijski duplo jači od Jugoslovena!?

  • Rola

    24. maj 2019 | 19:50

    Koja bruka po deset hiljada eura vama je do para a ne do košarke. Obojicu treba udaljiti iz sporta dest godina jer Ćović i Bokan su zlo košarke. Platiće oni tudjim parama a ne svojim a onda i dalje rovariće u košarci jer oni nemaju blage veze sa sportom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA