Srpski NBA košarkaši mogu da se priključe reprezentaciji samo 28 dana pre početka Mundobasketa!

Prema sporazumu FIBA i NBA igrači iz najjače lige mogu da treniraju sa timom tek od 3. avgusta

  • 6

Srbija će imati moćan tim na Mundobasketu u Kini. Posle jednog i drugi NBA as potvrdio je da će nastupati pod nacionalnom zastavom na Svetskom prvenstvu, a to je Boban Marjanović. Uz Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu imaćemo kvartet NBA igraća u selekciji što je bitna stvar, ali ne i presudna.

- Naravno da će Bobi igrati, tu se ne postavlja pitanje. U ponedeljak dolazi u Beograd i priključiće se reprezentaciji čim bude mogao- rekao je agent našeg košarkaša Miodrag Ražnatović u emisiji OKO na RTS-u.

Eurobasket 2017, Reprezentacija Srbije, Srbija, Rusija Foto: AP/Tanjug

Međutim, on je izneo i jednu činjenicu:

- Po NBA pravilima, odnosno sporazumu FIBA i NBA igrači mogu da se priključe selekciji 28 dana pre prve utakmice, a to je 3. ili 4. avgusta – rekao je Ražnatović.

To praktično znači da će timski trening sa ekipom Bogdanović, Bjelica, marjanović i Jokić moći da imaju tek 3. avgusta. Međutim, to ne bi trebalo da bude problem, jer će se selekcja Srbije najverovatnije okupiti između  15. i 20. jula, posle čega se ide na visinske pripreme. Tamo, ovi igrači iz NBVA mogu da rade individualno, ali ne i sa ekipom 5 na 5. sve do 3. avgusta, ali svakako se tek posle toga pčekuju i prijateljske utakmice.

Ali, tako je i za sve ostale timove koji imaju NBA igrače. Međutim, i ranije je bilo tako, pa nije bilo problema sa uklapanjem igrača, tako da verujemo da će stručni štab Srbije da nađe rešenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    25. maj 2019 | 12:35

    To je sasvim dovoljno vremena. Svi oni vec poznaju Djordjevicev sistem. Bitno da nas zdravlje posluzi, i da ne nabijamo pritisak na ove momke. Ne kaze se dzabe Ne daj Boze da se Srbi sloze. Znaju svi sta im onda sleduje kada smo jedinstveni. Srbija Zauvek.

  • Mika

    25. maj 2019 | 13:26

    Mislim da po formi igrača u poslednje vreme izuzev Teodosića, najbolji sastav bi bio : Teodosić, Micić, Jović, Nedović, Bogdanović, Gudurić, Kalinić,Lučić,Bjelica, Milutinov, Marjanović,Jokić.

  • Serban

    25. maj 2019 | 18:25

    28 dana je više nego dovoljno. Pustite ljude da se odmore i uživaju, pa ih okupite sve zajedno. Šta sad, jedni će 28 dana, a drugi će početi 15 dana ranije? Nije ni fer prema ovima što ranije počinju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA