≫ 

FIBA Evropa nastavlja da ide u propast: Tomašević bez funkcije, Demirel pobedio!

Gneralni sekretar KSS bio je kandidat za novog predsednika FIBA Evrope, ali nije uspeo

  • 1

Turčin Turgaj Demirel ponovo je izabran za prvog čoveka FIBA Evrope i na toj funkciji ostaće do 2023. godine.

Na Generalnoj skupštini evropske kuće košarke, Demirel je dobio novi mandat, pošto je tu funkciju obavljao prethodnih pet godina.

Jedan od kandidata u ovim izborima bio je i Dejan Tomašević, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, koji nije dobio dovoljnu podršku delegata Generalne skupštine.

Pored Demirela i Tomaševića, kandidat je bio i Belgijanac Siril Kumans.

Podsetimo, FIBA je prethodnih godina izgubila bitku sa klupskim komercijalnim takmičenjima kao što je Evroliga i Evrokup uglavnom lošim radom ljudi u toj organizaciji, a izgleda da će se nastvaiti po starom.  Tomašević je želeo da donese nove ideje i poboljšanje rada.

ALEKSANDAR DJORDJEVIC SASA, DEJAN TOMASEVIC

Foto: MN Press

Da je pobedio evo šta bi Tomašević uradio:

- Jedan od prioriteta bio bi dogovor sa Evroligom, jer imamo problem zbog kojeg ispašta čitava košarka. Rekao sam već ljudima iz Evrolige, razgovaraćemo ako treba svaki dan, sve dok ne nađemo rešenje prihvatljivo za obe strane. Kada je reč o „prozorima” u kvalifikacijama reprezentacija, koji zbog ovog sukoba nisu ispunili svoju svrhu, smatram da bi trebalo da se nađe model nalik fudbalu, da selekcije zarađuju od tih „prozora”.

- U ovom trenutku ženska košarka u Evropi nije na tom nivou na kom bi trebalo da bude. Mi smo u Srbiji s malo ulaganja podigli žensku košarku. U svojoj kampanji obećao sam i to da neće više biti podele na velike i male zemlje, da neće biti raslojavanja. Zalagaću se za bliži kontakt s ljudima iz nacionalnih federacija, jer je i meni smetalo to što nismo imali redovnu komunikaciju sa FIBA Evropom poslednjih pet godina- zaključio je Tomašević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milenko uzice

    25. maj 2019 | 18:33

    Zasto ne sredis stanje usrpskoj kosarci ostavi Evropu sebi. Gde ti je kosarka u Kraljevu,Valjevu,Uzicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA