≫ 

Lenard uništio Janisa i Bakse, Reptorsi posle velikog preokreta prošli u finale NBA lige! (VIDEO) (FOTO)

Reporsi su u finalu po prvi put u svojoj istoriji i na to finale su čekali 24 godine

  • 4

Košarkaši Toronto Reptorsa pobedili su Milvoki Bakse u šestoj utakmici finala Istoka i plasirali se u veliko finale NBA lige rezultatom 100:94.

Kavaj Lenard je novi kralj Istoka! On će sa Torontom probati da skine krunu NBA lige Stefu Kariju i ekipi Golden Stejt Voriorsa koji imaju motiv da ponove ono što su Čikago Bulsi uradili pre 21 godinu  i Lejkersi pre skoro dvadeset, kada su triput zaredom osvajali titulu prvaka SAD.

Posle dve uvodne pobede Baksa, Reptorsi su vezali četiri i ključnim "brejkom" u petom meču uspeli da osvoje čitavu seriju.

U šestom meču nije bilo previše efikasne košarke najboljih igrača dva tima Kavaja Lenarda i Janisa Adetokumba, obojica su dosta promašivali, ali je Lenard izašao kao pobednik.

On je sa 27 poena, 17 skookova i sedam asistencija predvodio Toronto, dok je Janis sa 21 poenom, 11 skokova i četiri asistencije bio bolji od ostalih u timu Baksa.

Pobednika je presudio nešto bolji šut Toronta za tri poena i bolja igra u drugom poluvremenu.

Milvoki je bolje počeo meč i već sredinom druge četvrtine imao 15 poena prednosti što je čuvao do drugog poluvremena. U trećoj četvrtini se desio veliki pad  Baksa, koji je kulminirao brutalnim zakucavanjem Lenarda preko Adetokumba na polovini četvrtog perioda.

To zakucavanje je bilo jedan od "eksera" u kovčegu Milvokija jer je cela hala eksplodirala, a Reptorsi su poveli 87:79. Njime su kompletirali seriju 26:3, iako je Milvoki pred ulazak u poslednju deonicu još imao dvocifrenu prednost 76:66.

"Jelenovi" su odgovorili serijom 7:0 i prišli na poen zaostatka, a drama koš za koš je nastavljena sve do dva minuta pred kraj. Tada je Sijakam uhvatio bitan skok u napadu nakon žestoke banane Janisa na Lenardu i poentirao za 97:92.

Bucks Raptors Basketball Foto: Tanjug/AP

Nekoliko važnih šuteva mora se pripisati Fredu Van Vlitu koji je imao 14 poena. Četiri više je imao Paskal Sijakam, a 17 je ubacio Lauri. U Baksima je bilo više dvocifrenih, ali je Bruk Lopez sa 18 bio najbliži Janisu.

Prvi meč Toronta i Golden Stejta se igra 31. maja, a Voriorsi su u svojoj seriji već neko vreme čekali protivnika jer su sa 4-0 počistili Portland u finalu Zapada.

VIDEO - Zvezda Harlem Globtrottersa u neverici kada je čuo ko su NBA Srbi

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iz Toronta

    26. maj 2019 | 10:29

    U zivotu sam ovoliko slavio samo kad je Srbija osvajala medalje u kosarci. Na ulici svi slavimo vec 5h, samo sto nije svanulo. Ludnica!!!

  • Dreka

    26. maj 2019 | 09:27

    Brao brao Od 2011 do 2018 ih je LeBron terorisao Nek se raduju dok se ne vrati na istok...poyy

  • Nba

    26. maj 2019 | 08:47

    Ne ceka se 21 godinu, Lakersi su bili vec od 2000-02 tri godine zaredom prvaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA