≫ 

Partizan ima lepe šanse za Evroligu: Litvanski novinar tvrdi da su crno-beli najbliži vajld karti!

Ostala su još dva mesta da se popune u elitnom takmičenju za narednu sezonu

  • 25

Partizanu, kako stvari stoje, nije pobegao poslednji voz za Evroligu. Tinja nada da ćemo naredne sezone imati dva predstavnika u elitnom košarkaškom takmičenju posle informacije da su crno-beli na "pol" poziciji za dobijanje specijalne poztivnice. 

Tako, barem, tvrdi litvanski novinar Donatas Urbonas, koji je na tviteru podelio saznanje o tome da je beogradski klub favorit na listi klubova koji čekaju Evroliginu "vajld kartu".

- Raspitao sam se kod mojih evroligaških izvora u vezi sa situacijom oko "vajld karte". U trci su Partizan, Budućnost, Ritas, UNIKS, Lokomotiva (možda i Zenit), ALBA (pod uslovom da se ne kvalifikuje kroz nemačku ligu) i Darušafaka.

Dodao je i rečenicu koja će sasvim sigurno raspaliti maštu navijačke armije Partizana.

- Čujem da Partizan ima lepe šanse da se vrati u Evroligu.

Njegove reči je potvrdio još jedan novinar dobro upućen u košarkaška zbivanja u Evropi, Italijan Oracio Oguči.

Iako je nedavno prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu poručio da će i ubuduće iz ABA lige samo jedan klub igrati Evroligu (mislio je kroz plasman), nije isključeno da bi Partizan mogao da bude izuzetak zbog onoga što je čitavu deceniju kao klub dao elitnom rangu takmičenja: košarkaške spektakle, dupke pune tribine, najbolju moguću promociju Evrolige i sve ostalo što odgovara standardima najjačeg takmičenja.

Trenutni sigurni učesnici Evrolige za sezonu 2019/20. su: Efes, Armani, Barselona, Bajern, Crvena zvezda mts, CSKA, Fenerbahče, Baskonija, Asvel, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Real, Valensija, Žalgiris i Himki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TakoNekako

    30. maj 2019 | 17:36

    Idemooo ... dva srpska kluba u EL, pa da pocrkaju ovi što kuju zavere i što bi šiptarčine da ubace i ligu. Da naglasim ja sam čistokrvni Zvezdaš ali i Srbin pre svega.

  • Igor Grobar

    30. maj 2019 | 19:53

    Parni valjak ce u Euroligi da melje.

  • Kiza

    30. maj 2019 | 19:00

    Nemoguce kako glupih komentara ima...ja bih kao navijac Zvezde zaista voleo da imamo dva kluba u EL!!! e moji Srbi,vec imamo dovoljno neprijatelja a delimo se ko za koga navija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA