≫ 

Cibona posle "ludačkog" preokreta patosirala Cedevitu i uzela titulu posle pet godina!

Vukovi sa Tuškanca ponovo na tronu hrvatske košarke - i to posle 4:0 u finalnoj seriji plej-ofa!

  • 1

Titula prvaka Hrvatske vraćena je u vitrine najtrofejnijeg kluba Cibone, koja je u finalnoj seriji, mimo svih očekivanja, sa 4:0 savladala petostrukog uzastopnog šampiona Cedevitu, u četvrtak uveče sa 100:98!

Koš odluke, dve sekunde pre kraja, postigao je Dominik Gilbert i tako krunisao nestvaran nalet i preokret Cibosa koji su u 33. minutu gubili 17 razlike?!

Šta se posle toga dešavalo, samo košarka može da izrežira: igrali su gosti kao u transu, pogađali gotovo bez greške i istopili dvocifrenu prednost, a onda, u dramatičnoj završnici imali više nerava i koncentracije da kompletiraju "kambek", za ludnicu među navijačima u Sutinskim vrelima.

Bila je ovo 19. titula u istoriji slavnog zagrebačkog kluba, a tek prva od 2013.

Cedevita je iza sebe ostavila još jednu poražavajuću sezonu, verovatno i najgoru od kada postoji ovaj klub pošto su ove ostali i bez domaće titule, uz prilično bolan šamar od gradskog rivala u finalnoj seriji.

MARIN ROZIC Najiskusniji igrač Cibone Marin Rozić na utakmici ABA lige sa PArtizanom n Foto: MN Press

Neverovatno je kako su "sokići" ispustili u finišu sve što su uspeli do tada da sagrade.

Serijom 14:0 od 29. do 33. minuta Cedevita je stvorila 17 koševa prednosti (85:68), pritom je Cibona tada ostala i bez plejmejkera Roka Rogića koji je zaradio drugu, isključujuću tehničku grešku.

U 34. minutu Cedevita je vodila sa 90-74, da bi samo tri minuta kasnije Cibona smanjila zaostatak na samo četiri koša (93-89).

Trojkom Katića Cedevita je dva minuta pre kraja povela 96-89, ali je usledila nova serija rivala od 9-0 za vođstvo 98:96 na 33 sekunde do kraja. Kobs je sa dva pogođena slobodna bacanja izjednačio na 98:98 na 24 sekunde pre kraja, tako da je gostima ostao pun napad da odigraju i naopadnu koš, pobedu i titulu.

U poslednjoj akciji Fran Pilepić niej bio precizan, na vrhuncu drame promašio je i Filip Bundović nakon skoka u napadu, a iz trećeg pokušaja Gilbert je ugurao loptu u koš za veliko i zasluženo Cibonino slavlje.

Fran Pilepić je sa 22 poena bio najefikasniji kod Cibosa, Markota je dodao 14, a Novačić 13 poena.

Kod Cedevite, ponovo je podbacio Džejkob Pulen, imao je samo 8 poena, a nisu na kraju pomogle ni dobre partije Krušlina sa 19, te Kobsa koji je ubacio 16 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    30. maj 2019 | 23:26

    Auuuu bas ludackoog jujujuuu gubili 17 na pola zadnje cetvrtine svakaa vam cast Cibosi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA