≫ 

Voriorsi zaustavili Raptorse: Golden Stejt posle preokreta i drame upisao "brejk" u Torontu! (FOTO) (VIDEO)

Povreda Kleja Tompsona mogla bi dodatna da napravi problem aktuelnom šampionu lige za naredne mečeve

  • 0

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa izjednačili su na 1:1 u finalnoj seriji NBA lige pošto su drugi meč protiv Toronta dobili 109:104, i to zahvaljujući seriji od 18:0 u 3. četvrtini. 

Već je početak susreta ukazivao na neizvestan i ujednačen meč, da bi se u nastavku igralo u serijama. Posle prve deonice koju su domaći košarkaši rešili u svoju korist sa samo +1, usledio je novi nalet početkom druge četvrtine. Raptorsi dolaze do dvocifrene prednosti, 46:35, ali se od tog momenta gosti "bude".

Posle odmora, Voriorsi se potpuno vraćaju serijom 18:0 i dolaze do vođstva. Ipak, i to nije bilo sve, jer se, do tada, najbolji košarkaša gostiju Klej Tompson, povredio. On je nezgodno doskočio i povredio zadnju ložu i hramljući izašao sa parketa.  Takođe, usledio je petominutni košgeterski post celog tima koji Raptorsi koriste da se vrate u meč i približe na samo -2.

Na kraju, sve je rešio Igudala trojkom na pet sekundi pre kraja meča za konačnih 109:104.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 25 poena, pratio ga je Stef Kari sa 23, dok je Drejmond Grin imao 17 poena, deset skokova i devet asistencija. Dvocifreni je bio i DeMarkus Kazins sa 11 poena i deset uhvaćenih lopti.

Kod Raptorsa, Kavaj Lenard i ovoga puta je vodio svoj tim sa 34 poena i 14 skokova, Fred Venvlit upisao je 17,  a Kajl Lauri 13 poena.

Sledeća utakmica igra se u noći između srede i četvrtka, a domaćin je Golden Stejt.

Golden Stejt Voriors Toronto Raptors NBA Foto: Tanjug/AP
Golden Stejt Voriors Toronto Raptors NBA Foto: Tanjug/AP
Golden Stejt Voriors Toronto Raptors NBA Foto: Tanjug/AP
Golden Stejt Voriors Toronto Raptors NBA Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA