KSCG priznao da je Mornar oštećen protiv Budućnosti, ali titula je ostala u Podgorici

Slaba je ovo uteha po Barane

  • 4

Burna je bila završnica borbe za titulu šampiona Crne Gore u košarci, Budućnost je uz dramu stigla do trofeja protiv Mornara, ali uz obilatu sudijsku pomoć - što je i konstatovao Košarkaški savez Crne gore. 

Naime, iz sedišta krovne košarkaške organizacije Crne Gore rečeno je da su Barani oštećeni u ključnoj akciji domaćeg tima kada je u korist Budućnosti dosuđen prekršaj.

- U navedenom vremenu tj. 6.8 sekundi pre kraja četvrte četvrtine, sudija Radomir Vojinović je loše procenio i doneo pogrešnu odluku da nakon kontakta između igrača Budućnost Volija Nemanje Gordića i igrača Mornara Strahinje Mićovića dosudi ličnu grešku igraču Mornara, koja automatski po pravilima igre mora biti sankcionisana sa nesportskom greškom (u poslednja dva minuta četvrte četvrtine svaki faul pre nego što se lopta izvede mora biti sankcionisan kao nesportska greška) - navodi se u saopštenju KSCG.

Budućnost je savladala Mornar u petoj utakmici serije i vratila titulu u "Moraču", koju je minule sezone pripala Baranima.

Iz tabora Mornara su posle poraza u "majstorici" tražili da se utakmica poništi, međutim od svega su dobili samo potvrdu da su oštećeni u samoj završnici, a trofej je ostao u Podgorici.

Pogledajte pomenuti sporan trenutak koji je odredio pobednika utakmice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    5. jun 2019 | 21:05

    Otimacina! Tako otimaju i izbore i sve!!! Ali jedan odozgo sve vidi .

  • Perke

    5. jun 2019 | 21:23

    Covic ih razvalio onako mangupsko beogradski, pa se sada Milogorci izivljavaju na slabijima...nimalo smekerski...

  • Bane

    6. jun 2019 | 00:42

    Gde su sada poštenjačine iz VOLI da plaču, otimačina gde može a gde na može kukanje i plakanje i vređanje. Ma samo da mi je sresti onog prostaka, bivšeg nazovi trenera da mu objasnim kako u tri poraza 88 razlike da bude, ološ ne viđeni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA