≫ 

Partizan ipak nastavlja finale sa Zvezdom, ali zahteva promene rukovodstva lige!

Crno-beli su se oglasili saopštenjem dan posle prve utakmice finala

  • 37

Košarkaški klub Partizan zatražio je hitne promene na svim nivoima u Kosarkaškoj ligi Srbiji (KLS) i poručio da će, uprkos nezadovoljstvu posle prve utakmice finala protiv Crvene zvezde, nastaviti takmičenje.

- KK Partizan NIS će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega, i nastaviti ucešce u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi. Za srpsku košarku smo se borili i gradili njenu istoriju i daćemo sve od sebe da ozdravljenjem klupskog takmićenja ona postane još jača - navodi se u saopštenju posle sastanka rukovodstva kluba.

Kako se navodi, Partizan zahteva hitne promene na svim nivoima u KLS.

- Aktuelno rukovodstvo je svoju nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina i tako nanelo orgomnu štetu ugledu lige i košarci u zemlji koja je aktuelni olimpijski, svetski i evropski vicešampion. Ovo takmičenje ne sme da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca.

Dodaje se da "KLS se više ne sme finansirati isključivo od kazni koje se propisuju, već od sponzora i prodaje TV prava".

- Košarkaška liga Srbije ne sme biti mesto na kojem se tehničke i iskljucujuće greške dosuduju po nahodenju, za komentare koji se nigde ne kažnjavaju. Uvrede igrača, njihovih porodica, kao i šovinisticke uvrede poput sinoćnjih na račun trenera Trinkijerija ne smeju prolaziti nekažnjeno ili uz blage, naknadne kazne. Na to se mora reagovati momentalno - stoji u sapštenju i dodaje se:

- KK Partizan NIS smatra dešavanja u Superligi Srbije veoma štetnim i za samu državu koja u ogromnoj meri pomaže sport i bez koje sport u Srbiji ne bi bio održiv, a liga joj vraća tako što se kroz nju šalje ružna slika o košarci i generalno o sportu u Srbiji, što ni u kom slučaju država ne zaslužuje.

VIDEO: Trener Partizana se svađao sa novinarem: Je l' ti neko naručuje ta pitanja?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šuki

    11. jun 2019 | 23:27

    Reko vi ja obraz đon

  • YYY

    11. jun 2019 | 20:53

    Nismo ni sumnjali komsijica maleni je uvek bio od reci!

  • R R

    11. jun 2019 | 17:40

    Bruka je i sramota sta se sve tolerise fmp-u pa to je strasno vise kakva su to vredjenja na nacionalnoj osnovi gde je i ZOC nazivan turcinom a ovog puta i Trinkeri i sve to prolazi nekaznjeno ili sa minimalnim kaznama. Napustiti ligu odmah i obavestiti svetsku i evropsku kucu kosarke a oni nakon toga neka igraju sami sa sobom. Dokle vise javasluka u spprtu bez sankcija ? Drzavo reaguj izbori se blize a i grobari imaju svoju armiju gladaca, cisto da vas ppdsetim da i mi imamo pravo glasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA