≫ 

Obradović video demonstraciju moći Vasilija Micića! Srpski plej "ubio" Fener za 1:1 u finalnoj seriji

Neverovatnu sezonu igra Vasa, odličan je bio i Gudurić

  • 9

Finalna serija turskog košarkaškog prvenstva seli se u Fenerov dom, a trenutni rezultatat je 1:1 posle trijumfa tima Ergina Atamana u drugoj utakmici, i to posle produžetka.

Anadolu Efes savladao je goste rezultatom 101:93, uz 30 poena neverovatnog Vasilija Micića!

Iako je promašio šut za pobedu u regularnom delu meča (trojka), srpski plejmejker odigrao je simultanku sa odbranom rivala, garnirao sjajnu partiju i sa šest asistencija i pet skokova.

Za dva je šutirao 8/10, trojke 3/7, za 42 minuta u igri, i time sebi prilepio etiketu junaka utakmice.

Na drugoj strani, i te kako zapažene role imalu su Marko Gudurić, koji je meč završio sa 18 poena, i Nikola Kalinić, koji je stao na 13.

Meli je bio najefikasniji sa 22 poena.

MARKO GUDURIC Marko Gudurć bio je jedan od najboljih u timu Željka Obradovića Foto: MN Press

Nije preterivanje reći da su srpski košarkaši vodili glavnu reč na utakmici, pogotovo u finišu regularnog dela, kada se "lomilo", a evo kako je izgledao najzanimljiviji deo meča:

Micić je pogodio trojku za vođstvo 84:83, potom i za 86:64, a Kalinić uzvratio poenima 46 sekundi pre kraja. U poslednjem napadu Efesa, na vrhuncu drame, Micić nije pogodio za tri 20 sekundi pre kraja, ali nisu ni gosti preko Melija poslednji šut, pa se ušlo u produžetak.

U dodatnom vremenu nije bilo dileme - Efes je na krilima Micića, ali i Motuma i Larkina, stigao do opipljive razlike, na kraju i do veoma važne pobede za mirniji odlazak na noge Feneru pred naredna dva duela koja se igraju pred navijačima aktuelnog prvaka Turske.

Uz Micića, Larkin je najviše "vukao" Efes sa 19 poena, Danston je imao 15, a po 13 su ubacili Motum i Buboa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живкони

    11. jun 2019 | 21:13

    Васа убио кошаркашког Жозеа Муриња, по многима превару од тренера!!!

  • NekoKo

    12. jun 2019 | 07:53

    Ja navijam za Zvezdu i reći za Željka da je prevara od trenera je uličarska svinjarija. Pa koje vrednosti da poštujemo ako žmurimo pred tolikim uspesima i trofejima. Sport se igra za trofeje. E sada druga je stvar što i Željko zna da podbaci, prosto živ je čovek. Poređenje sa Murinjom nema smisla jer Žoc je bukvalno hodajuća legenda evropske košarke i ubedljivo najtrofejniji evropski trener koji je sa gotovo svim klubovima koje je trenirao osvajao sve. Murinjo u fudbalu nije postigao ni pedeseti deo toga. Nažalost tačno je da određeni tipusi misle da je prevara, međutim daleko veći broj ljudi Željka smatra najboljim trenerom na svetu svih vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA