≫ 

Partizan pobedio Zvezdu za egal u finalnoj seriji, junak je Zagorac - pogodio trojku tri sekunde pre kraja! (FOTO) (VIDEO)

Sada je nerešeno u šampionskoj trci

Partizan je "preživeo" u drugoj utakmici finala KLS-a, pobedili su crno-beli šampiona rezultatom 73:72 - trojkom Zagorca tri sekunde pre kraja!

Sada je 1:1 u seriji koja se igra na tri pobede.

Dramu su režirali "večiti" i ovaj put, a Zagorac je sebi prilepio etiketu apsolutnog junaka, ne samo zbog pogođene trojke, već zbog činjenice da je do tog trenutka promašio svih šest šuteva za tri koje je "ispalio"!

VIDEO: Pogledajte trenutak odluke i pogodak Zagorca za trijumf Partizana

Nije ga loša serija poremetila, mada se našao u iznuđenoj situaciji posle vezanih tajm-auta Trinkijerija i Tomića u triler finišu. Trener Partizana je zvao na predah sedam sekundi pre kraja, nacrtao akciju nakon što je Faje pogodio "iz odbojke" za 72:70 u korist gostiju, a onda je i trener Zvezde odgovorio istom merom - pročitao je akciju kolege i zvao igrače na poslednji dogovor.

Odmah pošto je akcija Partizana krenula, lopta je stigla do Zagorca, a ovaj istog momenta ispalio trojku i pogodio, za delirijum Grobara, mada umalo ih je "ohladio" Bili Beron: Amerikanac je pokušao iz očaja sa pola terena, zavladao je muk u hali, međutim lopta se odbila zadnji deo obruča.

Bio je to znak da krene veliko crno-belo slavlje.

Rade Zagorac

Foto: MN Press

RED STAR

Foto: MN Press

Zagorac je utakmicu završio sa pet poena, bio je upadljivo indisponiran tokom čitavog meča, ali je sa mnogo samopouzdanja uzeo poslednji šut i ispostavilo se - nije pogrešio. Partizan je najjače "vukao" Markus Pejdž sa 19 poena, Nikola Janković je bio sjajan sa 13 poena i 10 skokova, obojica su ključno doprineli da crno-beli najpre uđu u egal sa Zvezdom u finišu, a Zagorac je dovršio posao.

Kod Zvezde, koja se odličnom trećom deonicom (24:13) povratila nakon lošeg prvog poluvremena, Faje je dominirao sa 14 poena, bio pokretačka snaga u poslednjoj četvrtini, uz njega i Davidovac je najviše kreirao u napadu (11p), dok je Beron stao na 10 poena...

VIDEO: Povreda Ognjena Dobrića u poslednjoj sekundu treće četvrtine

U taboru šampiona imaju za čim da žale, ispustili su veliku priliku da "brejknu" rivala pred novi meč pred svojim navijačima, ali više od svega toga Tomića bi trebalo da brine povreda Ognjena Dobrića, koji je hramajući napustio poprište duela na isteku treće deonice, posle markacije Zagorca pri šutu.

Igrali su crveno-beli bez pouzdanog krila do kraja, podsećamo da su odavno bez Perperoglua i Reglenda u rotaciji, a problemi sa faulovima izbacili su sredinom poslednjeg perioda i Ristića - do tada odličnog sa devet poena. Odžo je dovršio utakmicu, iako je i on u povoju odlučujuće četvrtine zaradio četvrtu ličnu.

VIDEO: Pogledajte kako je Milan Tomić "izribao" igrače tokom tajm-auta

Kod Partizana, Marinković je ranije završio meč zbog pet faulova, Jaramaz je posustao posle četvrtog, pa je Pejdž morao da kreira, a to je radio sjajno. Amerikanac je sve do finiša treće deonice bio jedini igrač Partizana sa pogođenom trojkom, nakon čega je stigla i ona u režiji Veličkovića., kada se igra rasplamsala u oba pravca.

Šut za tri je bio je, inače, najslabije oružje Partizana, a upravo im je on doneo toliko željeni trijumf.

U prvoj deonici crno-beli su promašili svih deset pokušaja za tri, kasnije su tek za nijansu popravili učinak (6/27), a junak drame Zagorac je "prednjačio" u negativnoj seriji. Zvezda je, zanimljvo, ispalila isti broj šuteva za tri, a pogodila dva više, na kraju, ipak, nedovoljno za prevagu.

VIDEO: Sjajno zakucavanje Nikole Jankovića

Partizan - Crvena zvezda 73:72 (17:9, 19:20, 13:24, 24:19)

PARTIZAN: N. Janković 13 (10 sk), Pejdž 19 (4/8 za tri), Pušica, Marinković 6, Jaramaz 4, Veličković 9 (7 sk), Tanasković, Zagorac 5 (1/7 za tri), Renfro 7 (6 sk), S. Janković 5, Gagić 2, Nikolić 3.

CRVENA ZVEZDA: Čović 9, Kešelj, Davidovac 11, Nenadić, Lazić 2, Faje 14, Beron 10, Dobrić 3, Ristić 9, Simanić 3, Rivers 4, Odžo 7 (7 sk).

VIDEO: Slavlje igrača i navijača PArtizana posle pobede nad Zvezdom

RED STAR

Nikola Janković je dobio bitku pod košem protiv Fajea i Odža Foto: MN Press

RED STAR

Silovito zakucavanje Odža Foto: MN Press

VIDEO: Navijači Partizana, uz vence i baklje kao sveće, izveli performans sahranjivanja Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    12. jun 2019 | 20:47

    Ето шта су гробари аплауз за Добрића а када се повредио Величковић у Аба лиги звиждуци цигана. Неки су господа а други су.......

  • @GIHT

    12. jun 2019 | 22:05

    ZGORAC PRI SUTU ZA TRI NAGAZIO LINIJU,NA OCIGLED SUDIJA.SNIMAK JASNO POKAZUJE A SUDIJE NISI KORISTILE VIDEO TEHNIKU DA TO UTVDILI .ISTU SU FORMALNO KORISTILI ,SAMO KADA SU ZBEZDI DOSUDJIVALI NEPOSTOJECE FAULOVE.SUMNJAM U NJIHOVU OBJEKTIVNOST.

  • Dusan

    12. jun 2019 | 21:35

    Losa utakmixa. Cesritke paetizanu. Sreca. Ne bi o tome. Mi koji placamo arenu imamo jednu primedbu. Reporter arene sport redovno favorizuje partizan sto nije njefov posao vec da prenosi utakmicu. Ali ima jos jedna goea stvar. Decko iz paetizana je slovenac Aleksej Nikolic a ne ALI. Pravac u Sarajevo pa tako prenosi. Sramota. Mi te placamo gade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA