≫ 

Kavaj pred meč života pričao o ubistvu oca koje nikad nije rešeno

Lider Reptorsa predvodiće tim u noći između četvrtka i petka protiv Voriorsa u šestoj utakmici finalne serije NBA lige

  • 0

Toronto Reptorsi nisu iskoristili prvu od tri "meč lopte" za prvu titulu u istoriji franšize. Voriorsi su opravdali nadimak i u režiji "spleš braće" vratili finalnu seriju u Ouklend gde će biti odigrana peta utakmica (četvrtak na petak, 03:00), na 3:2 za tim iz Kanade. 

Nažalost, akter iste neće biti Kevin Durent zbog teške povrede u prethodnom duelu, stradala je Ahilova tetiva, a sjajni šuter je već operisan i čeka ga pauza od godinu dana. Odsustvo "Durentule", koliko god je mučno po košarkaški svet, prilika je za Reptorse da završe posao u Ouklendu, a sve oči navijača biće usmerene ka Kavaju Lenardu - apsolutnom lideru ekipe u plej-ofu.

Kavaj nije na nepoznatom terenu, 2014. godine već je bio šampion sa Sparsima, uz osvojeno MVP prizanje u plej-ofu, ali sada je glavni "dasa" u ekipi što tada nije bio uz Parkera, Dankana, Đinobilija i ostale zvezde tima Grega Popovića. Zato je ovo verovatno i meč karijere za skromnog Lenarda, ali ne i ono što on smatra da je najvažnije u životu satkanom od bola i patnje.

NBA Finals Raptors Warriors Basketball Foto: Tanjug/Ap

Tragediju koju je doživeo još kao tinejdžer jedno vreme je dugo držao u sebi, a onda je samo pustio da ode: Kavajevog oca Marka i dalje nepoznati počinioci ubili su 2008. godine u perionici koju je držao u ozloglašenom losanđeleskom kvartu Komptonu.

Istraga od tada "tapka u mestu", a Kavaj kaže da košarku ne sme drugačije da gleda nego kao zabavu unaspram tako teškog momenta kao što je pogobija oca.

- Taj događaj mi nije izbijao iz glave, mislio sam o tome mnogo puta. Ali, sa godinama, polako sam potisnuo taj trenutak iz svog života - priznao je novinarima Lenard na konferenciji za medije pred šesti meč serije sa Voriorsima.

NBA Finals Raptors Warriors Basketball Foto: Tanjug/Ap

Ne vidi da postoji pritisak kod njega zbog velikog duela.

- Reći "Oh, osećam presiju" - to stvarno nije tako, jednom kada osetite da vas drma adrenalin. Samo imam osećaj da su košarka i život dve potpuno različite stvari i da treba uživati u momentima koje ti pružaju. Ovo je košarka, sve što treba da uradiš je da izađeš, da igraš i pokušaš da pobediš. Ovo su najbolje godine mog života za ovakvu utakmicu.

Pred Lenardom i Reptorsima je veliki izazov i lepa šansa da skinu sa trona Voriorse i spreče ih da osvoje treću uzastopnu titulu.

I statistika je uz Toronto pred noćašnji duel - čak 33 ekipe od 34 koje su u finalnoj seriji NBA imale vođstvo od 3:1 osvajale su trofej, a upravo je Golden Stejt ta jedina ekipa koja je posle 1:3 (2016) uspela da veže tri zaredom u seriji sa Klivlendom i na spektakularan način dođe do šampionske titule.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA