≫ 

Bobi samouveren pred Mundobasket: Želimo da se borimo za zlato!

Svetski šampionat u Kini počinje 31. avgusta i trajaće sve do 15. septembra.

  • 3

Boban Marjanović, srpski centar, biće jedan od četvorice srpskih NBA igrača na predstojećem Mundobasketu (svi se nadamo da neće biti neplaniranih događaja poput povreda) na kome će Srbija imati imperativ da odbrani finale iz 2014. i proba da napadne zlato.

Marjanović takođe ne bežio od tog cilja, kako je istakao u intervju za sajt FIBA

- Želimo da igramo polufinale i da se borimo za finale kako bismo imali priliku da osvojimo zlatnu medalju. Idemo na Svetsko sa velikim ambicijama i naš cilj u Kini biće da još jednom pokažemo da smo među najboljima na planeti. Nadam se samo da ćemo svi biti zdravi i mogu da vam kažem da su svi veoma uzbuđeni i da očekuju još jedno uspešno leto -Marjanović.

Eurobasket, 2017, Košarkaška reprezentacija Srbija, Slovenija Foto: AP/Tanjug

Srbija prvu fazu igra u Fušanu sa Italijom, Filipinima i Angolom u grupi D, a odatle dve prvoplasirane ekiše odlaze u Vuhan gde će igrati sa dve ekipe iz grupe C (Španija, Portoriko, Iran i Tunis...

- Grupa je jako dobra i biće veoma interesantno takmičiti se sa ekipama o kojima ne znamo previše. Svi znamo ko je Italija i šta ona predstavlja, koliko su kompetitivni kao ekipa, ali zato o Angoli i Filipinima ne znamo previše. Moraćemo da budemo maksimalno fokusirani u svakoj utakmici u prvoj rundi i da svakom meču pristupimo jednakim intenzitetom- objasnio je srpski centar.

Eurobasket 2017, Reprezentacija Srbije, Srbija, Rusija Foto: AP/Tanjug

Posle druge faze u Vuhanu reprezentativci Srbije u zavisnostosti od plasmana igraju u osmini finala ili razigravanje.

Marjanović kaže da će on kao i njegovi saigrači morati da igraju veoma dobro kako bi izbegli neko iznenađenje.

- Ne smemo prolazak u nokaut fazu da uzmemo zdravo za gotovo. Moramo zaista dobro da igramo, ma ko bio ispred nas. Na ovakvim takmičenjima ima zaista mnogo iznenađenja i moraćemo da budemo na vrhunskom nivou kako bismo izbegli jedno - završio je Marjanović.

VIDEO: Novak dobio konkurenciju - Bobi Marjanović uzeo reket u ruke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA