≫ 

Niko kao Lenard "ubica džinova": Lider Reptorsa ispisao nove stranice NBA istorije

Pre pet godina uzeo je titulu ispred nosa Lebronu, danas Kariju i "nedodirljivim" Voriorsima

  • 0

Toronto Reptorsi će na prvim stranicama klupskih almanaha zlatnim slovima ispisati dan kada su iz San Antonija doveli Kavaja Lenarda, a u Teksas poslli neodrečenu zvezdu Demara Derouzana. 

Prvi im za devet godina staža nije doneo ono što su očekivali, a Kavaj već u prvoj sezoni - titulu NBA šampiona!

Prvi trofej "Lerija O'Brajena" stigao je u velikom stilu, pobedom nad dosadašnjim šampionom Golden Stejtom 4:2 u finalnoj seriji koju je na svojim plećima "vukao" neverovatni Kavaj, naravno uz jaku podršku ostatka ekipe.

Većini iz aktuelnog sastava ovo je prva titula u karijeri, ne i lideru tima koji je 2014. godine osetio istu slast u dresu San Antonija kao "zvezda u usponu" u sjajnoj generaciji sa Parkerom, Đinobilijem i Dankanom. Sparsi su tada nadigrali Lebronov Majami, a danas "nedodirljivi" Golden Stejt, a u oba slučaja Kavaj je držao mač i posekao "džinove".

- Zbog ovakvih stvari igram košarku, zato treniram - rekao je, skromno kao i uvek Lenard, posle meča i velikog slavlja koje je nastupilo nakon pobede nad Voriorsima u "Orakl Areni".

NBA Finals Raptors Warriors Basketball Kavaj lenard u slavljeničkom zanosu Foto: Tanjug/AP

Ostaće zapisano da je Kavaj jedini igrač koji je uzeo MVP trofej za učinak u plej-ofu sa timovima iz zapadne i istočne konferencije! Nikome pre njega to nije uspelo, a znamo kakve su veličine hodale zemljom zvanom NBA.

- Kavaj je najbolji igrač u oba pravca u ligi. Znate, on samo ide, nadire, tamo-amo. Video sam neke stvari od njega ove godine na koje sam samo imao komentar "vau, vau, vau" - sipao je pohvale na račun saigrača Kajl Lauri.

I još po nečemu će pamtiti Lenard sezonu karijere: postao je treći najbolji strelac u doigravanju ikada sa 732 poena u plej-ofu, iza Majkla Džordana (259, 1992. godine) i Lebrona Džejmsa (748 poena, 2018. godine).

Podatak vredan dviljenja je i da je postao tek drugi igrač iza legendarnog Lerija Birda sa najboljim brojkama u tri glavne statističke kategorije u plej-ofu: poenima, asistencijama i skokovima!

Neverovatni Kavaj Lenard.

NBA Finals Raptors Warriors Basketball Foto: Tanjug/Ap

VIDEO: Kako je Nikola Jokić zavoleo konje?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA