≫ 

Mučne scene NBA finala: Tompson u agoniji iznesen sa terena, teško povređen šutirao bacanje (VIDEO)

Potresni prizori po navijače Voriorsa

  • 1

Po zlu će pamtiti igrači i navijači Golden Stejta finalnu seriju sa Torontom, daleko manje zbog poraza (4:2) i gubitka titule, jer to je sada najmanje važno, pošto su na duže vreme izgubili dvojicu od trija udarnih napadača - Kevina Durenta i  Kleja Tompsona.

Durentu je pukla Ahilova tetiva u petoj utakmici, a Kleju su stradali prednji ukršteni ligameni kolena (potvrda stigla iz kluba), pa i njega čeka dug višemesečni oporavak i veliko je pitanje hoće li obojica uopšte biti spremni za narednu sezonu.

Ne pamtimo da je neki tim imao ovako maleroznu seriju i maleroznu sezonu uopšte, da doživi najteže povrede tako značajnih igrača, u tako delikatnom trneutku. Golden Stejt je najgori mogući scenario doživeo u samo dve utakmice.

Kao da Durentova povreda i operacija nisu bile dovoljno potresne po Voriorse, jednako užasno je prošao i Tompson - on je u doskoku krajem treće deonice nezgodno prizemljio pošto je zakucavanjem završio kontru.

Pao je, koleno nije izdržalo...

Grč i suze na licu sjajnog šutera, najefikasnijeg na utakmice sa 30 poena, bili su jasan signal svima šta je po sredi. U agoniji je bio Klej. Navijači su bili u šoku. Još jedna teška povreda, zar je moguće? Kari je u neverici samo seo na parket.

Ono što je usledilo povisilo je nivo uzbuđenja u hali, probudilo nadu - Tompson se vratio iz tunela gde su ga odneli saigrači na rukama!

Ipak, vratio se samo da izvede slobodno bacanje. Možda mu je koleno bilo urnisano u tom trenutku, ali je ruka ostala mirna. Staloženo je pogodio i odskakutao nazad, kao da je pokušao da nastavi, ali ni promil šanse nije bilo da se to desi.

Ostalo je, kažu, istorija - Reptrsi su pobedili i osvojili svoju prvu NBA titulu.

Mogu li se Voriorsi oporaviti od najtežeg udarca otkad su preuzeli primat u NBA ligi?

NBA Finals Raptors Warriors Basketball Klej Tompson i Deni Grin Foto: MN Press
NBA Finals Raptors Warriors Basketball Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    14. jun 2019 | 10:10

    Kako je uopste mogao da stoji na nogama sa takvom povredom? Jel potvrdjeno da je pokidao prednje ukrstene ligamente? Mozda je samo istegnuce, nagnjecenje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA