Vujošević o današnjem Partizanu: Kritikuje igru, "profesionalne" navijače...

Bez dlake na jeziku, kao i uvek trofejni trener

  • 20

Partizan je uzvratio Zvezdi u finalnu KLS-a, serija je u egalu posle dve utakmice, pred novi duel koji će iz pozicije domaćina igrati šampion.

O igri Partizana, i svemu što prati uzlet crno-belih nakon godina stagnacije, govorio je legendarni trener kluba iz Humske Duško Vujošević.

- Meni lično kada je Partizan u pitanju smeta što nijedan igrač nije razigran. Kad sam vodio ekipu i kad treba da se da jedan koš, kažem na primer pokojnom Bobanu Jankoviću daj koš, daj gol! Partizan nema hijerarhiju, nema... U svakom organizovanom timu treba da se zna ko je prvi, drugi, treći, četvrti, peti. U uređenoj ekipi, prvi igrači uzmu na sebe da kreiraju u odlučujućim momentima, reše jedan na jedan, dva na dva, da oslobode neke od tih pratećih igrača. To Partizan nema i to je moja najveća zamerka - istakao je Vujošević gostujući u emisiji "SOS koš" kod Vladana Tegeltije.

Smeta Vujoševiću i nesloga koja postoji među navijačima.

- Partizanovi navijači u tri, četiri frakcije. Kod Zvezdinih postoje podele, ali kada njihov tim igra utakmicu, svi su jedinstveni, prema spolja su jedna pesnica. A mi ovde, šta to više predstavlja, jedni pevaju jedne pesme, drugi druge, treći... Mislim, uspeli su da ih podele, bre. Ustanite Grobari i pevajte našu pesmu, bre. Na šta više to liči - poručio je Vujošević.

Prisetio se i jedne situacije vezane za navijače i njihovog odnosa prema Partizanu, koji nije uvek najjasniji.

- Ja se sećam kad sam sa Zabranjenima ušao u konflikt na utakmici sa CSKA, kad su podržavali CSKA kao veliko prijateljstvo između Srbije i Rusije. To prijateljstvo postoji pre i posle utakmice, tokom utakmice se navija za svoju ekipu. Pa ekipa posle utakmice treba da se klanja ovima, pa onima tamo... Postali su navijači profesionalci, ne svi, ali jedan broj, koji imaju neke glavne uloge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedan

    14. jun 2019 | 11:04

    Je Vujošević bez obzira na sve još bih više naša košarka napredovala da ostanu takvi ljudi kod nas??!!Čovijek vidi unaprijed 3 koraka??!!

  • Opa

    14. jun 2019 | 13:11

    Jel to lekcije djeli covjek koji je ganjao sudije po terenu,štipao ih,psovao,prjetio im,psovao majku,ulazio u sudiske svlačionice u vršcu itd.

  • Djoma

    14. jun 2019 | 12:59

    Od svih igraca koje je trenirao on se setio Bobana Jankovica! Ta jedna sezona u kojoj je vodio Zvezdu mu izgleda ostala upecatljivija nego 15 u Partizanu. Sujeta je cudo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA